KıbrısManşet

“Önce toplumsal barış”

Cumhurbaşkanı adayı Özersay, HABERCİ-Kanal T ortak yapımında, soruları yanıtladı, gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay Kanal T’de, Genel Yayın Yönetmeni Bilbay Eminoğlu, Yazı İşleri Müdürü Gizem Özgeç, Haber Müdürü Efdal Keser, Yayın Danışmanı ve Köşe Yazarı Hasan Erçakıca’nın sorularını yanıtladı.

“TOPLUM LİDERİ OLACAKSINIZ”

Özersay: Toplumu birleştiren bir liderlik toplumsal birlikteliği sağlar. Benim ortaya koyduğum vaat budur. Bunu başarmanın yolu partiniz ile aranıza mümkün mertebe mesafe koymaktır. Bir diğer konu ise insanları dinlemektir. Sadece seçime kısa bir süre kala dinlemeyecek, köy köy gezmeyeceksiniz. Toplumun farklı kesimlerinin hassasiyetini anlaması gereken bir toplum lideri anayasal yetkilerini kullandığında hükümeti sallar. Kıbrıs’ta çözümden önce toplumsal barışın sağlanması çok daha önemlidir.

“KABİLE DEĞİLİZ”

Kıbrıs Türkü’nün stratejik ortağı ve müttefiki olan Türkiye ile sağlıklı ilişki kurulabileceğini söyleyen Özersay, “Bugün bizim bir devletimiz var. Bu Kıbrıs Türk halkının iradesini yansıtır. Biz bir kabile değiliz. Bizim bir devletimiz vardır ve irademiz devletimizin kurumları içine yansır. Dolayısıyla bu devleti biz yöneteceğiz diyebiliriz ama bunun için kavga etmeye gerek yok. Toplumsal barışa zarar verecek bir dil ve yaklaşım bu ülkenin yararına değildir. Kıbrıs’ta çözümden önce toplumsal barışın sağlanması çok daha önemlidir” diye konuştu.

“DENKTAŞ’IN BAŞARDIĞINI BAŞARACAĞIM”

Bugün TC ile derin siyasi ve diplomatik bir kriz olduğunu söyleyen Özersay, “Maalesef bunun önemli ölçüde seçim için bu noktaya geldiğini düşünüyorum. Üzücü olan budur. Normal şartlarda stratejik bir ortaktan bahsediyoruz ve bizi tanıyan başka bir devlet yok. KKTC, Türkiye ile ortak politikalar gerçekleştirmelidir. Rahmetli Denktaş bunu başarmıştı. Ben de buna benzer bir politikayı hayata geçireceğime inandığım için aday oldum. Türkiye’ye bile sesimizi doğru düzgün duyuramıyorsak dünyaya nasıl soracağız?” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu