KıbrısManşet

Öngörülen en iyi tarih 1 veya 2 Ekim..

Su Temin Projesi’ndeki tamirat ‘hava şartları’na takıldı, suyu yeniden gelişinin gecikebileceği belirtildi.

Türkiye’den Kıbrıs’a su taşıyan ve önce 30 Ağustos ardından 25 Eylül’de tamamlanacağı söylenen borudaki arızanın tamiratı hava şartlarından dolayı gecikebilir. Suyun gelişine dair henüz kesin tarih yok.

Su Temin Projesi’ndeki tamirat ‘hava şartları’na takıldı, suyu yeniden gelişinin gecikebileceği belirtildi.

Geçitköy Barajı’na akması beklenen su hâlâ gelmezken, ada geneli yaşanan su sıkıntısı giderek artıyor. Türkiye’den Kıbrıs’a su taşıyan ve önce 30 Ağustos ardından 25 Eylül’de tamamlanacağı söylenen borudaki arızanın tamiratı hava şartlarından dolayı yapılamıyor.

Denizdeki çalışmalar sürerken, gözler hafta sonuna çevrildi.

Ülkede yaşanan su sorunu nedeniyle belediyeler de ciddi sıkıntılar yaşarken, dün gün boyu Devlet Su İşleri’nden gelecek haberi bekledi.

YENİDÜZEN’e açıklama yapan Türkiye Devlet Su İşleri (DSİ) Kıbrıs Temsilcisi Yusuf Şahin tarihlerin üst mercilerce açıklanacağını, çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

ÇALIŞMALAR UZAYABİLİR

Öte yandan, Yenidüzen’in Tarım Bakanlığı kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre,  denizde çalışmalar biraz daha uzayacak.

Elde edilen bilgiler arasında hava şartlarından dolayı denizde ciddi sıkıntıların yaşandığı da var ve öngörülen en iyi tarih ise 1 veya 2 Ekim.

KAYNAK: YENİDÜZEN

Diğer Haberler

Başa dön tuşu