KıbrısManşet

Onlar da salgından en çok etkilenenler arasında

Salgında getirilen kısıtlamalardan en fazla etkilenen kesimlerden biri de kapanan eğlence yerlerindeki müzisyenler oldu. 

 

Pandemi nedeniyle 1 senedir ekonomik ve psikoloji olarak sıkıntı yaşayan pek çok müzisyen sahne alamadıkları için Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne ve Sağlık Bakanlığı’na seslerini duyurmak istediler.

Sosyal medyada birbirleri arasında paylaştıkları ve destek verdikleri yazı ise şöyle:

Bildiğiniz üzere uzun bir süredir Covid-19 tedbirleri nedeniyle Kültür-Sanat faaliyetleri durmuş durumda. Nisan ayının başında konser ve tiyatrolar üçte bir salon kapasitesi ve çeşitli önlemlerle serbest bırakıldı ancak canlı müzik ile ilgili üzerinde konuşulmayan ve aslında yazılı dayanağı olmayan bir yasak uygulanmakta.
Biz müzisyenler biliyoruz ki birçok zaman sizlerle birlikte sevindik, birlikte ağladık. Pandeminin başından beridir toplumun moralini yüksek tutmak için evlerimizde videolar çekerek bu duyguları paylaşmaya devam ettik. Şimdi biz de sizden bir şey istiyoruz:
Biz bugün Sağlık Bakanlığı’na giderek, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne bir bilgi edinme başvurusu yaptık. Komiteye sorduk:
“Kafe-restoranların açık olunmasına izin verilen saatlerde ve Çevre Dairesinden izinli olmak kaydıyla canlı müzik yapılmasının herhangi bir yasal sakıncası bulunmadığını anlamakla birlikte herhangi bir cezai kovuşturmaya maruz kalmamak için tarafınızdan resmi bir bilgiye ihtiyaç duymaktayız.
Önlemler çerçevesinde açık olan kafe-restoranlarda, önlemler çerçevesinde açık olunan saatlerde, açık havada ve müşterilerle araya en az 2.5 metre fiziksel mesafe koyarak canlı müzik yapılmasının Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve/veya Sağlık Bakanlığı tedbir kararlarına uygun olup olmadığı hakkında bilgi talep ederiz.”
Siz dinleyicilerimizden tek istediğimiz, şarkılara eşlik ettiğiniz gibi bu fikrimize de eşlik etmeniz ve artık müziğin serbest olmasını savunuyorsanız bu yazıyı kopyalayıp yapıştırmanız veya paylaşmanız.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu