GenelKıbrısManşet

“Onlarca kaza oluyor çemberler hala karanlık”

DEVRİM DEMİR

Güneşköy Muhtarı Akay Darbaz, köy yoluna dönülen çemberi yıllardır aydınlatmak için çalmadıkları kapı bırakmadıklarını dile getirdi

KARANLIK YOLLARDA YOLCULUK

Adanın kanayan yarası trafik kazalarına en büyük etkenlerden biri olan ‘karanlık yollar’ sürücülerin başına dert olmaya devam ediyor. Trafik akışının hemen hiç durmadığı çemberlerden birinin de Güneşköy girişinde olduğunu kaydeden köy muhtarı Akay Darbaz, 50’ye yakın kazanın meydana geldiği çemberlerin hala aydınlatılmadığını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı’na seslenen Darbaz, ağıllar ve tarlalarına gidebilmek için yıllardır yola asfalt dökülmesini beklediklerini de dile getirdi. Muhtar Akay Darbaz, çemberlerinin yanı sıra ağıllarına ve tarlalarına gitmek için kullandıkları yola çözüm üretilmemesi halinde eylem yapacaklarını kaydetti.

EYLEM YAPACAKLAR

‘GÜZELYURT’ Gazetesi’ne konuşan muhtar Akay Darbaz, çemberde birçok kazanın meydana geldiğini ciddi yaralanmaların yanında, ağır maddi hasarlı kazaların da yaşandığına dikkati çekerek, “Yıllardır Ulaştırma Bakanlığı’ndan trafik akışının neredeyse hiç durmadığı Güneşköy çemberi için aydınlatma talep ettik. Tek bir yanıt verilmedi, geriye dönüş yapılmadı. Bazı tedbirlerin alınması için ille birilerinin ölmesi mi gerekir? Yollarda her gün gerek güvenlik ve tedbirlerdeki eksiklik gerekse birçok dikkatsizlik yüzünden onlarca can yitiriliyor” dedi. Aynı sıkıntının ağıllarına gitmek için de yaşandığına dikkati çeken Darbaz, yıllardır ağıllar bölgesi yolunun asfaltlanacağı sözünü aldıklarını ancak bunun da unutulduğunu söyledi. Muhtar Akay Darbaz, gereken önlemlerin alınmaması halinde Ekim ayında eylem gerçekleştireceklerini belirterek köylere gereken önemin verilmesini istedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu