GenelKıbrısManşet

Onlardan habersiz kuş uçmuyor

Hava trafiğinin merkezi, hava sahamızın gözü ve kulağı Sivil Havacılık Dairesi, kapılarını GIYNIK Gazetesi’ne açtı

DEVRİM DEMİR

Hava trafiğinin merkezi, hava sahamızın gözü ve kulağı Sivil Havacılık Dairesi, kapılarını GIYNIK Gazetesi’ne açtı

HER ŞART VE KOŞULDA GÖREV BAŞINDALAR

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Dairesi kapılarını GIYNIK Gazetesi için araladı. Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, Ercan Havalimanı’nın sefer yoğunluklarının geçmiş yıllara göre arttığını vurguladı. Sivil Havacılık Daire personeli ve amirliklerin kesintisiz 24 saat hizmet verdiklerini anlatan Sofi, “Ercan Havaalanı yakın dönemde iki büyük olayı atlattı. Biri pandemi dönemiydi, bir diğeri ise hafızalarımıza kazılan 6 Şubat depremiydi. Günlerce evlerimize gidemedik, uçakların iniş ve kalkışı olmadığı günlerde dahi en iyi şekilde işimizi yaptık” diyerek en kötü olayın deprem olduğunu dile getirdi.

EKRANDAN GÖZLERİNİ AYIRMIYORLAR

Sivil Havacılık Dairesi’ne bağlı 5 birimin olduğunu kaydeden Sofi, Hava Trafik Şube Amirliği, Meydan Haberleşme Amirliği, Meydan İşletme Amirliği, Teknik İşler Şube Amirliği ve Meydan İşletme Şube Amirliği’nde, toplamda 230 personelin kesintisiz olarak vardiyalı şekilde hizmet verdiğini vurguladı.

YENİ HAVALİMANIN’DA SONA DOĞRU

Birtakım aksaklıklar nedeniyle bir türlü açılamayan yeni havalimanı hakkında da konuşan Sofi, tüm personelin yeni havalimanı için hazır olduğunu söyledi. Çalışmalarda sona gelindiğini ama tam tarih veremediğini de kaydeden Mustafa Sofi, yakın bir tarihte yeni havalimanına geçilmesinin hedeflendiğini belirtti. Günümüz Teknolojisine uygun en son sistem ve cihazlarla donatılan Hava Trafik Kontrol Yönetim Merkezi’nde şu anda hem Hava Trafik Kontrol Hizmetleri’nin yürütüldüğünü hem de Sivil Havacılık Dairesi Müdürlüğü Binası olarak hizmet verdiğini kaydeden Sofi, Ercan Havalimanı’nın en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştığına değindi.

KAĞCAN: EN UFAK HATA DOMİNO ETKİSİ YARATIYOR

Hava Trafik Kontrol Şube Amiri Koral Kağcan, kullanılan sistemlerin son teknoloji olduğunu ve bu sistemlerin birbirlerine entegre bir şekilde çalıştığını anlattı. Hava Trafik Kontrolörlüğü’nün dünya çapında en stresli işlerden biri olarak kabul gördüğünü kaydeden Kağcan, “Hiçbir zaman o cihazlar insan faktörünün önüne geçemiyor. Bu sistemler kadar, çalışan personelimizin bilgi birikimi ve tecrübesi de son derece önemli. Yoğunluğu, yoruculuğu inanılmaz. Bu durum sosyal hayatımızı da etkiliyor” diyerek, mesleklerinin ne kadar stresli olduğunun altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu