EkonomiGenelKıbrısManşet

Onun jeti var özel mi özel!

Koronavirüs salgını özellikle lüks yaşam süren insanların seyahatlerini özel uçaklarda yapmasına sebep oldu. Ercan Havalimanı’na ilk sekiz ayda 560 özel uçuş ve 1768 özel yolcu girişi gerçekleştirildi

İŞ SEYEHATİ VE TATİLLERİ ÖZEL JETLERLE YAPANLAR ARTTI… Tüm Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınında özel jetlere talep arttı. Salgın, birçok sektörde değişiklik yaşanmasına neden oldu. Sınır kapılarının açılması ile ülkelerin belli şartlarda turist kabul etmesi ve iş seyahatlerinin yeniden başlaması da sektörün önceki yıllardaki başarısını yakalamasına yavaş yavaş yanaşıyor. Bu kapsamda, özel uçak kiralama sektörünün pandemi sürecinde artış gösterdi.

2021’DE 248 ÖZEL UÇUŞ VE 1768 ÖZEL YOLCU… KKTC Sivil Havacılık Dairesi verilerine göre, 2019 yılının ilk 7 ayında Ercan Havalimanı’na 312 özel uçuş gerçekleşirken, 2021’de bu sayı 248 uçuş artış göstererek 560’a yükseldi. 8 aydaki yolcu sayısı ise 1768 olarak gerçekleşti. Yolcuların azığı koronavirüs nedeniyle özel uçaklara yolcu sayılarında da azalma olmasını getirdi.

ÖZEL JETLERDE BULAŞ ÇOK AZ… Özel Jet Firmaları, Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında özel jetlere talep çok arttığını ifade etti. Çünkü bulaşı riskinin en az olduğu ulaşım türünün özel jetler olduğunu ifade eden firma sahipleri, “Özel jetle bir yerden bir yere seyahat ettiğinizde hiç kimseyle temasınız olmuyor. Kimseyle aynı alan içerisine hiçbir kalabalığa girmiyorsunuz”

TÜRKİYE’DE YURT İÇİ AKDENİZ, YURT DIŞI KATAR VE LİBYA… Koronavirüsle birlikte tarifeli hava yolunu tercih edenlerin sayısındaki azalma özel jet kiralamada yoğun ilgi yaşanmasını beraberinde getirdi. 2019 yılına göre ise, koronavirüs sebebiyle bir çok ülkede yurt dışı seyahatlerinden çok yurt içi seyahatlerde artış yaşandı. Türkiye’de en çok Akdeniz bölgelerine seyah edildiği de ortaya çıktı. Yurt dışı uçuşlarında ise Katar ve Libya üst sıralarda yer aldı.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınında özel jetlere talep arttı. Salgın, birçok sektörde değişiklik yaşanmasına da neden oldu.

Sınır kapılarının açılması ile ülkelerin belli şartlarda turist kabul etmesi ve iş seyahatlerinin yeniden başlaması da sektörün önceki yıllardaki başarısını yakalamasına yavaş yavaş yanaşıyor. Bu kapsamda, özel uçak kiralama sektörünün pandemi sürecinde artış gösterdi.

ÖZEL UÇAKLARA İLGİ BİR YILDA YÜZDE 44 ARTTI

2019 yılının ilk 7 ayında Ercan Havalimanı’na 312 özel uçuş gerçekleşirken, 2021’de bu sayı 248 uçuş artış göstererek 560’a yükseldi.

KKTC Sivil Havacılık Dairesi verilerine göre, 2019 yılında Ercan’a yapılan 312 özel uçuştan 639 yolcu Ercan’a giriş yaparken bu rakam 2021 yılının ilk sekiz ayında 560 oldu. 8 aydaki yolcu sayısı ise 1768 olarak gerçekleşti. Yolcuların azığı koronavirüs nedeniyle özel uçaklara yolcu sayılarında da azalma olmasını getirdi.

TALEPLERDE ARTIŞ VAR

Özel Jet Firmaları, Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında özel jetlere talep çok arttığını ifade etti. Çünkü bulaşı riskinin en az olduğu ulaşım türünün özel jetler olduğunu ifade eden firma sahipleri, “Havacılık camiası, diğer sektörlere göre pandemi şartlarına daha çok dikkat ediyor. Dolayısıyla, özel jetle bir yerden bir yere seyahat ettiğinizde hiç kimseyle temasınız olmuyor. Kimseyle aynı alan içerisine hiçbir kalabalığa girmiyorsunuz. İniş ve biniş bölümü de farklı olduğu için kimseye denk gelme durumunuz da olmuyor ve bu sayede hastalığın bulaşma riskini en aza indiriyoruz. Ayrıca, 6-12 kişilik kabinli özel jetler de ailesiyle birlikte seyahat etmek isteyenler için her açıdan daha avantajlı geliyor. Her uçuş sonrası uçaklar dezenfekte edilirken, kabin personeline düzenli test yapılıyor. Uçuş esnasında maske, mesafe kurallarına titizlikle uyuluyor ”dedi.

UÇAK TRAFİĞİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Koronavirüsle birlikte tarifeli hava yolunu tercih edenlerin sayısındaki azalma özel jet kiralamada yoğun ilgi yaşanmasını beraberinde getirdi.

2019 yılına göre ise, koronavirüs sebebiyle bir çok ülkede yurt dışı seyahatlerinden çok yurt içi seyahatlerde artış yaşandı. Türkiye’de en çok Akdeniz bölgelerine seyyah edildiği de ortaya çıktı. Yurt dışı uçuşlarında ise Katar ve Libya üst sıralarda yer aldı.

ÖZEL JET KİRALARINDA BÜYÜK ARTIŞ

Özel jet kiralama sayılarının yüzde 400 oranında arttığına dikkat çeken uçak şirketi sahipleri, “Pandemi döneminde kişiler ve şirketler özel uçaklara yöneldi. Bu kapsamda biz de profesyonel ekip kadrosu ile beklentileri tam anlamıyla karşılamak adına hızlı çözümler üretiyoruz. Güvenilir ve eksiksiz hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz” açıklamasında bulundular.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu