KıbrısManşet

Özersay, 2018 yılındaki Meclis ile 2020 yılındaki Meclis’i kıyasladı

"Kapatamadığımız meclisi açarak Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz" sözleri ile Meclis Genel Kurulu'nun açılışında konuşmasına başlayan Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, "Meclisin bundan sonraki çalışmaları ne kadar önemliyse geçen yaz meclisin çalışması da çok önemliydi" dedi.

“Meclis’i yaz döneminde çalıştırmadınız” diyerek hükümete eleştiride bulunan Özersay, “Bu yaz döneminde meclis komitelerini çalıştırtmadınız meşguldünüz çünkü kurultay hazırlığınız vardı. Meclis hep böyle miydi? 2018 Ocak ayı ertesinde meclis çalışmaz halde miydi? Hayır değildi?” diyerek 2020 yılına kadar bu Meclis Genel Kurulu’nun toplanma ile ilgili ciddi bir sorun yaşamadığının altını çizdi.
“Bu mecliste hükümetin kendi yasa tasarısını getirip meclisin yasasına sahip çıkmadığı pek bir örnek yoktur. Hükümet kendi getirdiği yasalara sahip çıktı ve bu yasaların geçmesini sağladı. Sorun meclisin kendisinde değildir” ifadelerine yer veren Özersay, “Zorlama ve eğreti hükümetin kurdurulmuş olmasındadır. Böyle bir hükümet kurmayı tercih ederek memleketi hükümetsiz bıraktınız. Tarihi bir fırsatın kaçırıldığını düşünüyoruz” dedi.

Özersay konuşmasına şu şekilde devam etti: “Ülkede salgın dönemi yaşanırken bir yıl önce HP olarak UBP, CTP ve HP’nin geniş tabanlı bir hükümet kurabileceğini sağlık ekonomi açısından da dibe vurma aşamasında olduğumuzu ve birbirimizi denetleyebileceğimizi söylemiştik arkanıza bile bakmadan kaçtınız. Bu memleket daha olağanüstü ve olağandışı bir durumla karşılaşmadı”

Üst üstte yapılan zamlara da değinen Özersay, vatandaşı düşünerek ekonominin yaratılması gerektiğini mucizeler beklemediğini ancak Meclis’in de halkı temsil ettiğini aktardı. Meclis Genel Kurulu’nun çalışmalarını 2018 yılı ile kıyaslayan Özersay, “Bugün temsil edilen irade 2018 yılındaki irade değildir” dedi.

Özersay konuşmasına şu sözler ile devam etti:

“Kıbrıs Türk Halkı Ocak ayında yapılan seçimlerde bağımsız olduğunu söyleyen milletvekilini YDP olarak seçmiştir. Ama bugün başka bir partinin genel başkanıdır.
HP’nin milletvekili olma çerçevesinde seçilenler bugün UBP’nin İstanbul’da görev yapan milletvekili yasama çalışmalarına katılsın diye milletvekili seçilmişti. İstanbul’da oturup maaş çeksin diye çekilmemişti.
Halk iradesi bu yönde tecelli etmemiştir. Bu ülkenin iradesi bu yönde tecelli etmemiştir.
Hükümet olarak sizin bu ay içerisinde seçim yapma sözünüzü de vardır. Altına imza koyduğunuz protokolde Ekim’de seçim yapacak bir hükümet olarak kuruldunuz. Atmış olduğunuz imzaya da sahip çıkmadınız.
Bu sıkıntılı günler elbette geçecek. Yeni gelecek hükümetin işi hiç kolay olmayacak ama halkın sesini duyabilen bir yapıya ihtiyaç vardır. Devleti ezdirmeyen bu devletin anayasa ve yasalarına saygı gösterecek bir yapıya ihtiyacımız vardır. Laiklik ve çağdaş değerlere hassasiyet gösterecek yapıya ihtiyacımız vardır. Ruhunu çoktan teslim etmiş bir hükümetin bunları göstermesi mümkün değildir. Bu halk çok zor günlerden geçerek bugünlere geldi bugün içinde bulunduğumuz kötü durum kalıcı değildir. Zor olacaktır ama bugünkü durum devam ettirilmeyecektir. Her şey çok güzel olmayacaktır ama en azından bugünkü kadar kötü olmayacaktır”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu