BasketbolGenelKıbrısManşetSpor

Orçun Kamalı’ya tarihi görev

Ülkemiz sporunda yurtdışından gelen sevindirici haberler devam ediyor. Bu kez sportif başarı değil bir yöneticilik başarısı ile gururlandık. Orçun Kamalı Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımlar Genel Menajerliğine atandı.

Ülkemiz sporunda yurtdışından gelen sevindirici haberler devam ediyor. Bu kez sportif başarı değil bir yöneticilik başarısı ile gururlandık. Orçun Kamalı Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımlar Genel Menajerliğine atandı.

ORÇUN KAMALI TÜRKİYE MİLLİ TAKIMLAR MENAJERİ OLDU

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı tarafından Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımlar Genel Menajerliğine ülkemizden Orçun Kamalı getirildi. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen imzalı yapılan resmi açıklamada, bir dönem Türkiye Tekerlekli Sandalye A Milli Takımı antrenörlüğü de yapan Orçun Kamalı’nın, Milli Takımlar Genel Menajerliğine atandığı belirtilerek Orçun Kamalı’ya yeni görevinde ve çalışmalarında başarılar dilendi.

MİLLİLER 6 HAZİRAN’DA KAMPA GİRECEK, KAMALI 9’UNDA KATILACAK

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından düzenlenen HDI Sigorta Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde normal sezon tamamlanırken gözler Play-Off’lara çevrildi. Ligde play-off çeyrek final heyecanı Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda 3-5 Haziran’da yapılacak 2 galibiyete ulaşacak takımlar yarı finale yükselecek. Çeyrek finallerin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye Tekerlekli Sandalye A Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları için 6 Haziran’da Yalova’da kampa girecek.

İLK GÖREV 12-22 HAZİRAN BOSNA’DA AVRUPA ŞAMPİYONASI

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımlar Genel Menajerliğine atanan Orçun Kamalı ise milli takım kampına katılmak için 9 Haziran’da Yalova’ya gidecek. Milli kampın ardından Orçun Kamalı menajerliğindeki Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı, 12-22 Haziran tarihleri arasında Bosna Hersek’te yapılacak Avrupa Şampiyonası B’de mücadele edecek. Türkiye geçtiğimiz yıl Avrupa Şampiyonası A’da yer almasına rağmen pandemi nedeniyle maçlara çıkamadığı için B grubuna düşmüştü. Türkiye Orçun Kamalı önderliğinde yeniden Avrupa Şampiyonası A’ya çıkmak için başarıyı kovalayacak. Orçun Kamalı ilerleyen süreçte ise Türkiye genç erkek milli ve kadın millilerin katılacağı uluslararası organizasyonlar için çalışmalarına devam edecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu