Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Orman Dairesi, tüm personeli ile gerekli yangın tedbirlerini almış durumundadır. 

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi, ormanlık alanlara ve orman yollarına girişin ve ateş yakma yasağının 11 Ağustos’a kadar uzatıldığını duyurdu. 

Orman Dairesi’nden yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: 

“Meteoroloji Dairesi’nin hava tahminlerine göre içinde bulunduğumuz bölgenin alçak basınç, nem oranının %20’nin altına düşmesi ile yangın olasılığının ÇOK YÜKSEK olması ve sıcak hava etkisinde kalınması, rüzgarın hızını artırıp yer yer bölgesel olarak fırtına seklinde devam etmesi beklenmektedir. 

Orman Dairesi tüm personeli ile gerekli yangın tedbirlerini almış ve teyakkuz durumundadır. Anavatan Türkiye’de çıkan yangınlar ise 8 gündür devam etmektedir. 

Bu bilgiler ışığında, ülkemizde de birtakım önlemler almak zaruri hale gelmiştir. Şöyle ki; 

  1. İkincibir duyuruya kadar her ne sebeple olursa olsun orman yollarına ve ormanlık alanlarına 11 /08/2021 tarihine kadar Fasıl 60 Orman Yasasına göre Dairemizin görev ve yetkilerine dayanarak GİRİŞ YASAĞI UZATILMIŞTIR. 
  2. Orman alanlarında ve hertürlüateşli piknik alanları dahil olmak üzere ateş yakmak kesinlikle yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın görecekleri en küçük dumanı Alo 177 (Orman Yangın İhbar Hattı) ve 199 ( İtfaiye ) hatlarına bildirmeleri erken müdahale için büyük önem arz etmektedir. 

Tamamen geçici olan bu tedbirlere tüm vatandaşlarımızın uyacağına dair inancımız tamdır. Anavatan Türkiye’deki yangınlara destek olmak üzere ekibimiz Türkiye’ye varmıştır.  Zaman, ormanlarımıza hep birlikte sahip çıkma zamanıdır.” 

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu