KıbrısManşetToplum

Orman Dairesi Yeşilırmak’ta sınıfta kaldı

Yeşilırmak bölgesinde 2023 yazında çıkan yangından sonra gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle, sahipli (tapulu) arazilerdeki ağaçlar adeta yağmalandı

Yeşilırmak bölgesinde 2023 yazında çıkan yangından sonra gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle, sahipli (tapulu) arazilerdeki ağaçlar adeta yağmalandı.


ODUNLARI KESTİLER, ARAZİYİ TALAN ETTİLER”
Yeşilırmak-Sırtepe bölgesinde 2023 yazında çıkan yangının ardından, Orman Dairesi tedbirlerinin yetersizliği, Yeşilırmak sakini Hamide Ziver Çiftçioğlu’nu mağdur etti. Kendisine ait 6 dönüm arazisindeki çam ağaçları kesilerek odunu alınan ve arazisi iş makineleriyle talan edilen Çiftçioğlu, yaşadığı mağduriyeti polise şikâyet etti. Orman Dairesi’nin tapulu mal sahiplerine odun kesimi yasağını göz ardı eden bazı kişiler, dozer ve kamyonlarla arazinin içine girerek yollar açtı ve araziyi talan etti.

TAPULU ARAZİ, HALİ ARAZİ OLARAK GÖSTERİLDİ”
Kendisine ait tapulu arazinin, Orman Dairesi tarafından bölge halkına hali arazi olarak gösterildiğini dile getiren Hamide Çiftçioğlu, arazisinde gerçekleşen çam hırsızlığının yanı sıra, arazinin adeta talan edilmesinin de büyük bir üzüntüye neden olduğunu ifade etti. Polise yapılan şikâyetin ardından, Orman Dairesi tarafından mağduriyetinin giderileceği yönünde söz aldığını kaydeden Çiftçioğlu, arazinin talan edilmesi konusunda da bir adım atılmadığını kaydetti.

ÇİFTE MAĞDURİYET YAŞATILDI”… Yeşilırmak sakinlerinin yaşadığı bu çifte mağduriyete Orman Dairesi yönetiminin sessiz kalması tepkiye neden olurken, daha etkin bir şekilde denetime ihtiyaç olduğu ve haklarının korunması gerekliliğini bir kez daha vurgulayan Ziver Hamide çiftçioğlu, yetkililerden yardım beklediğini de sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu