DünyaGenelManşet

“Ormanda erkekle mi ayıyla mı yalnız kalırsın?” sorusu sosyal medyayı salladı

“Ormanda bir erkekle mi bir ayıyla mı yalnız kalmayı tercih edersin?” sorusu sosyal medyada viral oldu.

TikTok’ta Screenshothq adlı kanalda yayımlanan sokak röportajına katılan 8 kadından 7’si erkek yerine bir ayıyla yalnız kalmayı tercih edeceğini söyledi.

Yaklaşık 17 milyon izlenme alan videonun farklı versiyonları Instagram ve Twitter’da da büyük ilgi gördü.

CNN’in haberinde, soruyu yanıtlayan kadınların genelde ayıyı tercih ettiğine dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

Neden ayıyı seçtikleri sorulduğunda, kadınların hepsi genelde aynı cevabı veriyor: Bir ayıyla karşılaştıklarında tehlikenin ne olduğunu biliyorlar. En azından teoride, bu karşılaşmadan nasıl kurtulacaklarını biliyorlar.

Bir TikTok kullanıcısı, “Bir ayıdan ne bekleyeceğini bilirsin” yorumunu yaparken, bir diğeri “Kesinlikle bir ayıyı tercih ederim, insanlar çok daha kötü davranabilir” diye yazdı.

Bir başka kişiyse “Cevabım ayı çünkü bir ayı tarafından saldırıya uğrasaydım insanlar bana inanırdı” ifadelerini kullandı.

Twitter’daki bir kullanıcı da sorunun toplumsal boyutuna işaret ederek “Kadınların varsayımsal erkek/ayı sorularını düşünmeleri bile güvenli bir toplum yaratmakta başarısız kaldığımızı gösteriyor” diye yazdı.

Haberde, bazı erkeklerin de kadınlara hak verdiğine işaret edildi. Bu soruyu ayı avcısı babasına sorduğunu söyleyen bir TikTokçu, “Ayıyla hayatta kalma şansın daha yüksek çünkü erkekler şeytani” yanıtını aldığını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu