KıbrısManşetSporToplum

Oskarlar sahiplerini buluyor

KTSYD yılın başarılıları ödül töreni bu akşam gerçekleşiyor


40.YIL DÖNÜMÜ:
Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen Yılın Başarılıları Ödül Töreni bu akşam yapılacak. Derneğin 40’ıncı kuruluş yıldönümünde yapılacak organizasyon saat 19.30’da Dernek Genel Merkezi’nde bulunan Fikret Ünlü Havuz Başında yer alacak. “Sporun Oskarları” olarak da adlandırılan ödüller için KTSYD Yönetim Kurulu çalışmasını tamamlayarak ödül alacak olan isimleri belirledi.

ŞAMPİYON MELEKLER ÖZEL ÖDÜLÜ
KTSYD Yönetimi, uzun yıllardır verilen prestijli ödüllere bir yeni ödül daha ekleme kararı aldı. Yönetim Kurulu, 6 Şubat depreminde Adıyaman’da hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin adının yaşatılması adına ödüllere ‘Şampiyon Melekler Özel Ödülü’nün eklenmesini kararlaştırdı. Bu ödülün birincisi ise Gazimağusa Türk Maarif Koleji’ne takdim edilmesine, gelecek yıllarda ise bu ödülün okul sporlarında başarılı olacak olan takımlara verilmesi kararlaştırıldı.

ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ SÜLEYMAN GÖKTAŞ’A
KTSYD Yönetim Kurulu bu yıl Ahmed Sami Topcan Üstün Hizmet Ödülü’nü Süleyman Göktaş’a verecek. Göktaş, uzun yıllar özelde ülke sporu, genelde ülke futboluna sporcu, antrenör, yönetici ve 20 yılı aşkın bir süre Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği başkanlığı yaparak hizmet verdi.

YILIN SPORCUSU BUSE SAVAŞKAN
Mete Adanır Yılın Sporcusu ödülü, atletizm hayatını Türkiye’de sürdüren yüksek atlama branşındaki elit atlet Buse Savaşkan’a verilmesi kararlaştırdı.

YILIN ANTRENÖRÜ AYŞE GÜNERMAN ÖZILGAZ
KTSYD Yönetimi Yusuf Kaptan Yılın Antrenörü Ödülü’nü basketbolda Ayşe Günerman Özılgaz’a verilmesini kararlaştırdı.

YILIN HAKEMİ MEHMET SEZENER
Sulhi Garan Yılın Hakemi Ödülü’nün bu yıl futbolda Mehmet Sezener’e verilmesi kararlaştırıldı.

ZEKA ÖZTEKNİK ÖZEL ÖDÜLLERİ
Yılın Başarılıları Ödül Töreni’nde geleneksel olarak Zeka Özteknik adına verilen Özel Ödüller de dernek yönetimi tarafından belirlendi. China Bazaaar Gençlik Gücü Hentbol Takımı’nın bu sezon tüm kulvarlarda elde ettiği şampiyonluklarda önemli pay sahibi olan kaleci Şemsi Yıldırım, Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü’nün başarılı sporcusu ve Türkiye Mili Takımına seçilen Bekir Devran Esendağlı ile futbol kariyerini Güney Kıbrıs’ın ünlü kulübü Omonia’da sürdüren Tahsin Özler özel ödel alacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu