KıbrısManşetSiyaset

Osman Ertuğ sessizce istifa etti

Ersin Tatar’ın seçildikten sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirdiği Osman Ertuğ’un bir süre önce bu görevinden istifa ettiği ortaya çıktı


Ersin Tatar’ın seçildikten sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirdiği Osman Ertuğ’un bir süre önce bu görevinden istifa ettiği ortaya çıktı.

Seçimin hemen ardından “Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı” sıfatıyla pek çok programa katılıp açıklamalar yapan Osman Ertuğ, bir süredir Cumhurbaşkanlığı adına hiç konuşmuyor ve hiçbir toplantıda yer almıyordu.

GIYNIK, bu durumun perde gerisini aralayarak Ertuğ’un sessizce istifa ettiğini ve Cumhurbaşkanlığı ile olan tüm ilişkisini kopardığını saptadı.

Osman Ertuğ’un özellikle Cumhurbaşkanı Tatar’ın oluşturduğu ekibe kattığı bazı isimlerden rahatsız olduğu ve bazı önemli konularda fikir ayrılıklarına düştüğü öğrenildi.

Ertuğ’un istifasıyla ilgili olarak bugüne kadar hem kendisinin hem de Cumhurbaşkanlığının sessiz kalması ise dikkatlerden kaçmadı.

Geçmişte KKTC’nin Washington Temsilciliği de dahil olmak üzere çeşitli diplomatik görevlerde bulunan Osman Ertuğ, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu döneminde ise önce Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, daha sonra da Baş Müzakereci olarak görev yapmıştı.

Osman Ertuğ KKTC’nin Bağımsızlık Bildirgesini yazan kişi olarak da biliniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu