KıbrısManşet

Osum: Sözde sınırlarımızı korumak için polis mülteciyi vuruyor!

Mülteci Hakları Derneği Proje Koordinatörü Fezile Osum, savaş ve zulümden kaçan insanların canlarını kurtarma mücadelesini hiçbir vize uygulamasının durduramayacağını vurgulayarak, mültecilerin cezalandırılmaması, geri gönderilmemesi ve koruma altına alınması gerekirken, maalesef bu ülkede polisin mültecileri vurduğunu ifade etti

Mülteci Hakları Derneği Proje Koordinatörü Fezile Osum, savaş ve zulümden kaçan insanların canlarını kurtarma mücadelesini hiçbir vize uygulamasının durduramayacağını vurgulayarak, mültecilerin cezalandırılmaması, geri gönderilmemesi ve koruma altına alınması gerekirken, maalesef bu ülkede polisin mültecileri vurduğunu ifade etti. Osum, “Yeryüzündeki hiçbir sınır zulümden kaçan insanların yaşam hakkından daha değerli değildir” dedi.

Mülteci Hakları Derneği Proje Koordinatörü Fezile Osum’un açıklaması şu şekilde: 

“Geçen sene bu zamanlar Suriyelilere vize getirilmişti. O zaman söyledik, bu uygulama yalnızca insanları güvencesiz seyahate zorlayacak. İstediğiniz kadar uğraşın, mülteciler gelmeye devam edecekler! Savaş ve zulümden kaçan insanların canlarını kurtarma mücadelelerini sizin vize uygulamalarınız durduramaz çünkü! Ve bugün biz mülteciler cezalandırılmasın, zulme geri gönderilmesin, koruma altına alınsın diye yıllardır söylerken sözde sınırlarımızı korumak için polis mülteciyi vuruyor bu ülkede!

İnsan hakları mücadelesinin siyasetinin bir parçası olduğunu iddia eden bütün vekiller ve siyasi partiler bu dehşet olayı kınamalı ve takipçisi olmalıdır! İnsan hakları sizin parti programlarınızda süslü iki kelimeden ibaret değil. İnsan hakları, hakkaniyet, vicdan, uluslararası ilkeler… Bu kavramların ağırlığını taşıyamayacaksanız dilinizi bunlarla süslemekten vazgeçin!

Yeryüzündeki hiçbir sınır zulümden kaçan insanların yaşam hakkından daha değerli değildir!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu