GenelManşetTürkiye

Otel aramalarında büyük artış!

Dünya’daki birçok ülke salgına rağmen yavaş yavaş normalleşmeye başlaması insanların seyahat özlemini de tetikledi. Otel aramalarında büyük artışlar gözlemlenirken seyahat patlamasının yaşanabileceği ifade ediliyor

OTEL VE FİYAT ARAŞTIRMASI İKİYE KATLANDI… Google’ın verilerine göre alışveriş maksadı ile yapılan otel ve otel fiyatı aramaları geçen yılın aynı ayına göre tam ikiye katlandı. Güneş koruyucu ve benzeri ürünlerin aratılmasında ise artış son 12 ayın zirvesine ulaştı. Temmuz ayının hemen öncesinde yapılan ‘kiralık yazlık’ araştırmaları ise son 5 yılın en yüksek değerini gördü. Vatandaşın tatil konusundaki düşünceleri pratiğe de dökülmeye başladı.

SEYAHAT EKİPMANLARINA İLGİ %55 ARTTI… Türkiye Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) bilgilerine göre terlik, şort, plaj havlusu, güneş kremi, dalış ekipmanları ve bavul gibi ürünlerde yüzde 55’e yakın artış yaşandı.

KAMP MALZEMELERİ RAĞBETTE… Son yıllarda özellikle çadır ve kamp malzemelerinin satışlarında büyük bir talep büyümesi olduğu, uzun süredir kısıtlamaların etkisi ile evlerine kapanan vatandaşların doğal hayatı özlediği kaydedildi.

E-TİCARETE BÜYÜK YÖNELİŞ VAR… Vatandaşlar çeşitli tatil planları için e-ticarete yöneliyor ancak bazı ürünlerde yaşanan artışlar tüketicileri oldukça düşündürüyor. Özellikle çadır gibi ürün gruplarında geçen yıla göre yüzde 50’yi bulan fiyat artışları var. Yine güneş koruyucuları ve çeşitli tatil ürünlerinde de benzer fiyat artışları gerçekleşiyor.

Türkiye’de özellikle kısıtlamalarda hareketliliğin azalması ve sosyal aktivitelerin neredeyse sıfıra inmesi tatil talebini de ertelemişti. 1 Haziran’dan itibaren ise normalleşmeye geçilmesi istatistiklere de yansıdı.

OTEL VE OTEL FİYATI ARAMALARI İKİYE KATLANDI

Google’ın verilerine göre alışveriş maksadı ile yapılan otel ve otel fiyatı aramaları geçen yılın aynı ayına göre tam ikiye katlandı.

Güneş koruyucu ve benzeri ürünlerin aratılmasında ise artış son 12 ayın zirvesine ulaştı. Haziran ayının hemen öncesinde yapılan ‘kiralık yazlık’ araştırmaları ise son 5 yılın en yüksek değerini gördü. Vatandaşın tatil konusundaki düşünceleri pratiğe de dökülmeye başladı.

SEYAHAT EKİPMANLARINDA YÜZDE 55 ARTIŞ

Türkiye Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) bilgilerine göre terlik, şort, plaj havlusu, güneş kremi, dalış ekipmanları ve bavul gibi ürünlerde yüzde 55’e yakın artış yaşandı.

Son yıllarda özellikle çadır ve kamp malzemelerinin satışlarında büyük bir talep büyümesi var. Uzun süredir kısıtlamaların etkisi ile evlerine kapanan vatandaşların doğal hayatı özlediği görülüyor.

ÇADIRLARA İLGİ ARTTI

Özellikle çadırlar, katlanır sandalye ve masalar, şişme yataklar, çakı, outdoor çantalar ve uyku tulumu gibi ürünlerde havalar ısındıkça artış gerçekleşti. Pandemi döneminin öncesine göre bu tip ürünlerin alımının yüzde 60’lar düzeyinde yükseldiği görüldü.

Vatandaşlar çeşitli tatil planları için e-ticarete yöneliyor ancak bazı ürünlerde yaşanan artışlar tüketicileri oldukça düşündürüyor. Özellikle çadır gibi ürün gruplarında geçen yıla göre yüzde 50’yi bulan fiyat artışları var. Yine güneş koruyucuları ve çeşitli tatil ürünlerinde de benzer fiyat artışları gerçekleşiyor.

AŞILAMA ARTTI TATİL PLANLARI ARTTI

Özellikle aşıma çalışmalarının hızlanması ve vakalardaki düşüş işe birlikte tatil planlarının arttığı kaydedilirken, tam kapanma sonrasında gerçekleştirilen otel rezervasyonlarında artışlar yaşandığı ifade edildi. Rezervasyonlardaki artışın alışverişlere de etki ettiği, tatil planını bir otele göre yapan vatandaşların belli başlı ürünler alırken yazlıkçılar ve kampçılar çok daha fazla alışveriş yaptığı öğrenildi.

Özellikle yazlıkçıların bahçe ürünlerine olan talebinde ciddi yükselişler yaşanıyor. En çok rağbet gören ürünler arasında bahçeler için masa sandalye takımları, mangal, salıncak gibi ürünleri görüyoruz. Çocuklar için çeşitli havuzlar ve can simitlerine de ilgi var” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu