DünyaEkonomiGenelManşetSağlık

Oteller aşıları özendiriyor

Türkiye’deki bazı oteller aşı yaptıran misafirlere 31 Aralık’a kadar yüzde 20 indirim uyguluyor

OTELLERİN MÜŞTERİ REKABETİ… Korona virüsüne karşı en etkili önem olan insanları aşı olmaya özendirmek amacıyla yürütülen çalışmalara otelciler de aşı olana indirim kampanyaları ile katılıyor.

AŞIYI TAMAMLA İNDİRİMİ YAKALA… Türkiye’deki bazı oteller aşı yaptıran misafirlere 31 Aralık’a kadar yüzde 20 indirim uyguluyor. Trabzon’da Kovid-19 ile mücadele kapsamında aşıyı özendirme çalışmalarına destek kapsamında “Aşıyı tamamla indirimi yakala” sloganıyla kampanya yürütüyor.

150 EURO HEDİYE VERİYORLAR… Yunanistan, Covid-19 aşısı kampanyası kapsamında 18-25 yaş arası gençlere teşvik için 150 Avroluk “hediye” veriyor. Donut zinciri Krispy Kreme ise, koronavirüs aşısı olduğuna dair belgeyi gösteren herkese yılsonuna kadar bedava donut verileceğini duyurdu.

ÜCRETSİZ YEMEK… Başkent Tel Aviv’de aşılanma çalışmalarının hızlanması amacıyla aşı olanlara ücretsiz yemek veriliyor. Bazı müzelerde koronavirüs aşısı olanlara izin veriyor.

ÇİN’DE BEDAVA YUMURTA… Pekin’de yetkililer aşı yaptırmayı kabul eden 60 yaş üstü kişilere iki kutu yumurta hediye ediyor. Ayrıca başkentteki ünlü bir Budist sitesi olan Lama Tapınağı’nı ziyaret etmek için ücretsiz biletler de verilirken Daxing bölgesinde de aşı olan kişilere hediye çekleri veriliyor.

Korona virüsüne karşı en etkili önem olan insanları aşı olmaya özendirmek amacıyla yürütülen çalışmalara otelciler de aşı olana indirim kampanyaları ile katılıyor.

Dünya’nın bir çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de otellerin başlattığı aşı olana indirim kampanyası diğer bölge ve illere de yayılıyor.

Türkiye’deki bazı oteller aşı yaptıran misafirlere 31 Aralık’a kadar yüzde 20 indirim uyguluyor. Trabzon’da Kovid-19 ile mücadele kapsamında aşıyı özendirme çalışmalarına destek kapsamında “Aşıyı tamamla indirimi yakala” sloganıyla kampanya yürütüyor.

YUNANİSTAN 150 AVROLUK HEDİYE KARTI

Yunanistan, Covid-19 aşısı kampanyası kapsamında 18-25 yaş arası gençlere teşvik için 150 Avroluk “hediye” veriyor.

ABD: ÜNİVERSİTE BURSU, BEDAVA BİRA, DONUT

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’de aşılanmayı özendirmek amacıyla kamu yönetimi yanında firmalar aşı olan yurttaşlara çeşitli Hediyeler veriliyor.

Donut zinciri Krispy Kreme ise, koronavirüs aşısı olduğuna dair belgeyi gösteren herkese yıl sonuna kadar bedava donut verileceğini duyurdu.

Washington eyalet İçki ve Esrar Kurulu (LCB)’den yapılan açıklamada, Covid-19 aşılarını, aşılama stratejisinin bir parçası olarak Covid-19 aşısı yaptıran yetişkinlere yasal işletmelerden ücretsiz esrar almalarına izin verileceği duyuruldu.

New York ve Ohio’da tam kapsamlı üniversite bursu için çekiliş gibi kampanyaları yapıldı.

Ayrıca bazı eyaletler de 1 milyon doları bulan piyangolar düzenledi.

HİNDİSTAN: KADINLARA ALTIN TAKI, ERKEKLERE BLENDER HEDİYE

Covid-19 kaynaklı ölümlerin zirve yaptığı Hindistan’da bazı şehirlerde aşı olanlara hediyeler veriliyor.
Gujarat eyaletindeki Rajkot şehrinde, kuyumcular aşı olan kadınlara burun için altın piercing hediye etti. Erkeklere ise blender hediye edildi.

İSRAİL: GENÇLERE ÜCRETSİZ YEMEK

Başkent Tel Aviv’de aşılanma çalışmalarının hızlanması amacıyla aşı merkezlerinde özellikleri gençleri çekmek için ücretsiz DJ performansları sergilenmeye başlandı.

Ülkedeki bazı şehirlerde ise aşı olanlara ücretsiz yemek veriliyor. Bazı müzelerde koronavirüs aşısı olanlara izin veriyor.

ÇİN: BEDAVA YUMURTA

Pekin’de yetkililer aşı yaptırmayı kabul eden 60 yaş üstü kişilere iki kutu yumurta hediye ediyor.
Ayrıca başkentteki ünlü bir Budist sitesi olan Lama Tapınağı’nı ziyaret etmek için ücretsiz biletler de verilirken Daxing bölgesinde de aşı olan kişilere hediye çekleri veriliyor.

FRANSA: AŞI OLANLARA ÖZEL ÇEKİLİŞ

Başkent Paris’in banliyösü Argenteuil’de 26 yaşın altındaki yetişkinler için bir çekiliş düzenledi. Tek şart: 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında bir veya iki doz aşı yaptırmış olmak. Argenteuil Belediyesi’nin Facebook hesabından yapılan açıklamada birçok konser, sinema ve tiyatro biletinin yanı sıra Avrupa’da iki kişilik bir hafta sonu hediyelerin olacağını belirtildi.

BAE: DOZ SAYISINA GÖRE RESTORAN İNDİRİMİ

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde aşı olanlara bazı restoranlarda indirim uygulanıyor. Bir doz aşı için yüzde 10, iki doz aşı için de yüzde 20’ye varan indirimler uygulanıyor.

SIRBİSTAN: AŞI OLAN HERKESE 250 TL

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, koronavirüse karşı geliştirilen aşılardan herhangi birinin en az bir dozunu yaptıran 16 yaşından büyük vatandaşlarına 3 bin dinar (yaklaşık 250 TL) hediye edeceklerini açıklamıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu