DünyaManşet

Otobüs kovanların arasına girdi: 6 kişi öldü

Nikaragua'da 'katil arıların' olduğu bir tarlaya yuvarlanan otobüste yer alan 60 yolcudan 45'i arıların saldırısına uğradı. Korkunç olayda 6 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Nikaragua’da ‘katil arıların’ olduğu bir tarlaya yuvarlanan otobüste yer alan 60 yolcudan 45’i arıların saldırısına uğradı. Korkunç olayda 6 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Nikaragua’nın başkenti Managua’nın kuzeyindeki San Sebastian de Yali bölgesinde 60 kişiyi taşıyan bir yolcu otobüsü kontrolden çıkarak arıların tahta kovanlarda tutulduğu bir kahve tarlasına yuvarlandı.

Kovanlarda ‘katil arı’lar vardı

Otobüsün 48 metre derinliğe düştüğü tarladaki kovanlarda yerel halkın ‘katil arı’ olarak isimlendirdiği melez arılar vardı. Açıklanan ilk rapora göre otobüsün içinde yer alan 60 yolcudan 45’i katil arıların saldırısına uğradı.

Kazayı fark eden yerel halk duruma hemen müdahale ederek acil sağlık görevlilerini bölgeye çağırdı. Sosyal medyaya düşen görüntülerde kaza yerinde büyük bir kargaşa yaşandığı ve insanların yaka paça bölgeden uzaklaştırıldığı görüldü.

6 kişi hayatını kaybetti

Yaralanan insanların hepsinin vücudunda kırmızı lekeler dikkat çekerken, ilk başta 4 olarak açıklanan ölü sayısı 2 kişinin de hastanede hayatını kaybetmesi ile 6’ya yükseldi.

Kaza mahalline yakın Victoria Mota Hastanesine kaldırılan dört yaşındaki bir erkek çocuğunun durumunun ciddi olduğu söyleniyor.

Otobüsleri kovanların arasına yuvarlandı: Katil arılar 6 can aldı, korkunç görüntüler…

Ölüm sebeplerinin ‘arı sokması’ olduğu belirlendi
22 yaşındaki sürücü mekanik arızalar nedeniyle aracının kontrolünü kaybettiğini söylese de yetkililer kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. Sağlık görevlileri kurbanların ölümlerinin sebebinin ise arı sokması olduğunu duyurdu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu