DünyaManşet

Otopark için ‘geniş park alanı’ denildi ama, içine araç sığmıyor

İngiltere metrekaresi 23 bin 800 pounda satılan araba park yeri boşluğunu konuşuyor 

 

Londra Knightsbridge’teki otopark için ‘geniş park alanı’ denildi ama, içine araç sığmıyor

 

METREKARE BAŞINA 23 BİN 800 POUND… Ekonomik sıkıntıların ülkenin her yerinde hissedildiği İngiltere bugünlerde 250 bin sterline (pound) satılan sadece 10,5 metrekarelik (metrekare başına 23 bin 800 pound) otopark alanı konuşulan en önemli konular arasına katıldı. Başkent Londra’da satışa çıkan bir otopark ülke medyasının diline düştü. Başkentin en ünlü mağazalarından Harrods’ın karşısında bulunan Basil Street otoparkı, ‘araçlar için geniş park’ alanı sunduğu şeklinde tanımlanıyor. Otoparkın satışından sorumlu Knight Frank şirketinden yapılan açıklamada, “Basil Street birinci sınıf otellere, restoranlara, lüks butiklere, mağazalara ve müzelere yalnızca birkaç dakika uzaklıkta” ifadeleri kullanıldı. 

 

SADECE MİNİ COOPER’I SIĞACAK KADAR… Her ne kadar da özellikle batı ve güneybatı Londra’da yüzbinlerce sterline satışa sunulan araba garajları haberlerine aşina olan Londralılar, “araba park yeri boşluklarının” astronomik fiyata satışına alışamadı. İngiliz basını da bu konuda haberler yapmaktan geri kalmıyor. Son örnekte çıkış noktası ise otoparkın boyutlarının İngiltere’deki pek çok benzerine kıyasla küçük kalması oldu. Araç başına 2,4 metre genişlik ve 4,2 metre uzunluk sunan otopark, pek çok süper otomobilin sığamayacağı kadar küçük. Rolls Royce Phantom, Lamborghini Aventador ve Mini Cooper marka araçları kıyaslayan Daily Mail gazetesi, bu otomobillerden yalnızca Mini Cooper’ın park alanına sığdığını gözler önüne serdi.

 

ÜNLÜ KNIGHT FRANK ŞİRKETİ SATIYOR… Dünyaca ünlü uluslararası emlak şirketi Knight Frank tarafından satışa sunulan otopark için kullanılan tanıtım ifadeleri şöyle: Knightsbridge, Basil Caddesi’nin hemen dışında, özel bir özel yeraltı otoparkında bulunan satılık büyük bir otopark alanı. Otopark alanı, yeraltında iki kat olan B3 seviyesinde yer alıyor. Harrods’un karşısında ideal bir konuma sahip olan Basil Street otoparkı 2000’li yılların başında inşa edildi. Otopark Basil Street’ten hem ayrı giriş hem de çıkış yollarına sahip. Araba park yeri sahipleri için asansör hizmeti var. 24 saat uzaktan erişimin yanı sıra 24 saat güvenlik sağlanıyor. Otopark alanı yaklaşık 2,5 x 4,2 m ve 10,5 m2’lik bir alandır. Kira sözleşmesinin (leasehold) bitmesine yaklaşık 82 yıl var.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu