KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Otopsi Raporu açıkladı: İntihar değil, nefes darlığı!

Çatalköy'de nefes darlığı yüzünden vefat eden Jacqueline Amanda Duba'nın ölüm haberi basına 'İntihar' olarak yansıdı.

Ülkemizde yaşanan olaylara bir yenisi daha eklendi. Çatalköy’de nefes darlığı yüzünden vefat eden Jacqueline Amanda Duba’nın ölüm haberi basına ‘İntihar’ olarak yansıdı.

GIYNIK’a ulaşan aile yakınları, 29 Ocak tarihinde vefat eden Duba’nın ölüm nedeninin intihar olmadığını ve otopsi raporu neticesinde vefatın nefes darlığı kaynaklı olduğunu belirtti.

Polis Basın Subaylığı’nın ölüm nedenini otopsi sonucunu beklemeden ‘İntihar’ olarak açıklamalarına sert tepki gösteren aile yakınları, polisin bu kanıya varmalarındaki tek nedenin Duba’nın uyku ilacı kullanıyor olmasından kaynaklandığını söyledi.

Duba’nın sırf uyku ilacı kullanması nedeniyle kendisinin intihar etmiş olabileceği kanısını ortaya sunmadığını yineleyen aile yakınları, otopsi raporunu beklemeden yapılan yalan haberler karşısında adeta öfke kustu.

HABER BASINA NASIL YANSIDI?

Polis Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda yayın kuruluşları haberi “Çatalköy’de intihar” olarak belirtmişti.

Polis Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamaya şu şekildeydi:

“29.01.2022 tarihinde, 15:00-20:30 saatleri arasında, Çatalköy’de sakin Jacqueline Amanda DUBA (K-54) intihar etmek suretiyle yaşamını sonlandırmıştır. Soruşturma devam etmektedir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu