GenelKıbrısManşetToplum

Otorite boşluğuna ‘DUR’ dendi

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, bölgedeki izinsiz yapılar konusunda yoğun mücadele verildiğini vurgulayarak, halka da bu yöndeki mücadele için duyarlılık çağrısı yaptı.

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, bölgedeki izinsiz yapılar konusunda yoğun mücadele verildiğini vurgulayarak, halka da bu yöndeki mücadele için duyarlılık çağrısı yaptı.

“MÜCADELE SÜRECEK”
 Kent Güvenlik Biriminin de güçlendirildiğini ve kaçak yapılar konusunda titiz davrandığını belirten Şenkul, görevlilerin haftanın yedi günü görevlerinin başında olduklarının atını çizerek “Daha önce de defalarca dile getirdik şehrimizde izinsiz yapılaşmaya ve bilgi verilmeksizin sokağa bırakılan atıklar konusu ile gücümüz yettiğince, vatandaşımız bize bilgi verdikçe mücadele edeceğiz” dedi.

“KİMSE GÖRMEZ ANLAYIŞI BİTTİ”
“Hafta sonu yapalım da kimse görmez” anlayışının geçerliliğini yitirdiğine vurgu yapan Girne Belediyesi Başkanı, Meclisten geçen tüzükler çerçevesinde, kaçak yapılar ve sokaklara bırakılan atıklar konusunda aykırı hareket edenlere yönelik mühürleme işlemi ve ceza uygulamasının hayata geçtiğini söyledi. İzinsiz yapılaşma yapan ve bilgi vermeden kamusal alana yeşil atık atan vatandaşlara ceza uygulaması yapmaktan çok mutlu olmadıklarını da dile getiren Şenkul, geçmiş yönetimlerden miras kalan şehirdeki otorite boşluğuna dur demek zorunda olduklarına da vurgu yaptı.

GİRNELİLERİN DİKKATİNE
Kaçak yapılaşmayla mücadele konusunda Girne halkından destek beklediklerini dile getiren Şenkul, Girnelilere şu hatırlatmalarda bulundu;

-Yeşil atık tarzı atıkları çıkarmadan Alo 185’i arayarak makul bir ücret karşılığı (ek hizmet bedeli) bu atıkların alınmasını sağlayabilirsiniz.

-Her türlü tadilat, çardak, garaj ve benzeri inşaat faaliyetleri için de belediyenin İZNİ şarttır ve imar bölümü bu izinleri kurallar çerçevesinde sizlere hızlı bir şekilde temin edebilir, lütfen kaçak işlere tenezzül etmeyin.

-Girne’de yaşayan herkes kaçak yapılaşma ve kamusal alanlara yapılan usulsüz işlemler için ALO 185 veya 0542 851 19 42 whatsapp hattı üzerinden ihbarda bulunsun.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu