GenelKıbrısManşet

Oylar bölünürse muhalefetin adayı kazanabilirdi; Milli Davaya ters düşen birisi başa gelirse açılım ne olur?

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, BRT’de katıldığı programda Gazimağusa’da yaşanan Başkan adaylığından çekilmeler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Yerel Seçimlerde İttifak kararı Hükümet Protokolünde de vardı

Hükümeti oluşturan üç partinin, hükümet protokolünde dahi Yerel Seçimlerde birlikte hareket edeceğini belirttiğini anlatan Arıklı, ittifak kararının yeni değil, hükümet kurulurken alınmış olan bir karar olduğunu söyledi.

Buna rağmen Gazimağusa’da gecikmiş bir basın toplantısı yapıldığını belirten Arıklı; “Toplantıyı dün yapmak zorunda kaldık. İttifak kararımızı dün ilan edebildik. Daha önceden ilan etmemizde fayda vardı; o zaman bu karışıklıklar olmazdı. O zaman bazı arkadaşlarımız da “ben bağımsız adayım” diyerek aday çıkmazdı. Dün ilan edebildik ve bu karışıklık da ortadan kalktı. Oyların bölünmesi halinde hiç istemediğimiz sonuçlar ortaya çıkabilirdi” diye konuştu.

“Arter’in adaylığı oyları bölecekti; oylar bölünürse muhalefetin adayı kazanabilirdi”

Gazimağusa Belediye Başkanlığı için adaylıklarını açıklayan, daha sonra adaylıktan geri çekildiklerini duyuran İsmail Arter ve Cem Dana ile ilgili açıklamalarda bulunan Arıklı, bu konu ile ilgili “komplo teorileri” ortaya atıldığını dile getirerek olayın perde gerisini şöyle açıkladı;

” Beklenmedik siyasi hamleler sonrası herkes komplo teorisi üretmekte oldukça marifetli.  Anket neticesine göre adayımızı belirledik. Seçimden güçlü olarak çıkmak için güçlü adaylarla yola devam etmeliyiz. İsmail Arter hepimizin sevip saydığı bir isim. Lakin ankette öne çıkan isim Erdal Özcenk’idi. Arter kıymetli biri. Bizim partimizin tabanından önemli isimler dahi İsmail Arter için destek vermek istediğini dile getirdi. Zor durumda kalacaktık. UBP’de de Cem Dana gibi parti için önemli bir isim adaydı. Ciddi bir karışıklıkla karşı karşıya kalacaktık. Arter’in çekilmesi o yüzden bizi rahattı. İsmail Arter aday olsaydı kazanabilirdi de ; oyların büyük bir kısmını bölebilirdi. Muhalefetin adayının kazanması söz konusu olabilirdi. İsmail Arter dünkü basın toplantısından sonra bizleri de zor durumda bırakmamak için adaylığını çekti.”

“Maraş Milli bir dava, davanın aksi bir zihniyet başa gelse Maraş Açılımı ne olur?”

Gazimağusa’nın diğer ilçeler arasında da önemli bir rolü olduğunu belirten Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Maraş Açılımı’nın Milli bir dava olduğunun altını çizerek; Milli davaya ters düşüncedeki birisinin Gazimağusa Belediye Başkanı olması durumunda neler yaşanabileceğini sorguladı.

Arıklı şöyle konuştu;

“Mağusa’da Milli Politikaya ters düşen, Sözde Maraş Belediye Başkanı ile eylem yapan bir zihniyet oraya gelirse bizim Maraş açılımımız ne olur? Dolayısıyla Mağusa’yı ayrı bir yere koyuyoruz. Milli bir yönü var Mağusa’nın.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu