KıbrısManşetSpor

Oynadım, Oynattım, Oynatalım

Toroğlu Mâlum, Akıncı’nın zamanlama açısından gereksiz ve de yersiz Barış Pınarı söylemleri üzerinden Kıbrıslı Türklere milliyetçilik brifingi verdiğini sandı falan filân. Bir defa bayrak sevgisi, iman, ezan ve diğer milliyetçilik unsurları kişiye özel konular. Hele hele işin içerisinde Kıbrıslı bir Türk oldu mu, gıkı çıkmaz ve bu işlerin de şovunu yapmaz. Sonuçta “Reklamın iyisi, kötüsü olmaz” derler ya, bu hüküm de tam Toroğluluk

Erman Toroğlu; 1948’li. Mersin’nde doğdu. Eski FIFA’lı. İktisat eğitimi sonrası bir süre futbol hakemliği ve arkasından futbol yorumculuğu ve yazarlığı. Araya da kabzımalcılığı sıkıştıran bizâti muhterem. Talebelik yıllarımızda özellikle final sınavları dönemlerinde Ankaragücü ve Gençler Birliği’nde top koşturan arkadaşların sıkıntılı dersleri için hocalarımızla çay içmeye gelirdi. Yıllar geçti. Eski hakem yöneticiliğimiz sayesinde yakından tanıştık. Birkaç kez İstanbul’da âlem-ahkâm arkasından da Kıbrıs’ta bol bol görüşmece seminerler ve Liman Casino filân. Özel hayatı zaten kimseyi ilgilendirmez ama yorumculukta mâlum provokatörün önde gideni cinsinden bir algı yaratmış. Sürekli olarak kitlelerle çatışır, didişir ve bundan da büyük haz duyar. Bu konularda da bir kitap yazmış Reis. Kitabın adı ise  Oynadım, Oynattım, Oynatalım. E hâl böyle olunca da reyting üzerinden birkaç milyon USD’lik bonservis bedeli oluyor hocanın. Ne de olsa nerede tartışma, orada zapping yapan bir millete sunu yapıyor.

Hatırlarsınız, geçmişte “Bu aralar tavuklar hormonluymuş, evime tavuk almıyorum” dedi tavukçularla har har protestolar, basın bildirileri filan oldular. Arkasından da “Domateslerde çok zirai ilaç var, almayın” dedi ve domates üreticileriyle akraba oldu. Şimdi de ‘bayrak edebiyatı’ sayesinde bizimle birinci derece akraba vaziyetleri.

Toroğlu Mâlum, Akıncı’nın zamanlama açısından gereksiz ve de yersiz Barış Pınarı söylemleri üzerinden Kıbrıslı Türklere milliyetçilik brifingi verdiğini sandı falan filân. Bir defa bayrak sevgisi, iman, ezan ve diğer milliyetçilik unsurları kişiye özel konular. Hele hele işin içerisinde Kıbrıslı bir Türk oldu mu, gıkı çıkmaz ve bu işlerin de şovunu yapmaz. Sonuçta “Reklamın iyisi, kötüsü olmaz” derler ya, bu hüküm de tam Toroğluluk.

Bu defa işin içerisinde hormonlu tavuk, zehirli domates veya hanımefendileri kızdıracak “Çok eşliyim” açıklaması gibi ilgisiz işlere maydanoz olma durumları yok.

Her türlü itirazı veya tepkisi gündem oluyor. E hâl böyle olunca da Toroğlu zevkten dört köşe oluyor kuvvetle ihtimâl. Onunla bire birde görüşmüş, mesai yapmış ve yakından tanıyan biri olarak bu yazıyı kaleme aldık. Son söz mü? Son söz dünya kadar bilim insanı bir araya gelir ve bir kuram üzerinden alanda bir Nobel Ödülü alır ama bu kadar gündem yapamaz. Örnek mi? Nobel Kimya Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar Hoca gündem yapma açısından bir Toroğlu değil. Hatta Nobel’in kendisi bile bir Toroğlu değil. Niye mi? E Oynadım, Oynattım, Oynatalım konusu her baba yiğidin harcı değil.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu