KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Oynatmaya az kaldı hükümetim nerede?

Bu dönemde hükümete girmek adeta ateşten gömlek giymek. Yanmaktan korkan siyasi partiler topu birbirine atıyor. CTP’nin muhalefetinden çekinen HP, CTP’siz hükümete girmek istemiyor, UBP ise HP’siz yapamıyor

UBP’NİN İÇİNDE BULUNDUĞU KURULTAY TARTIŞMALARININ ORTASINDA HÜKÜMET KURMASININ MÜMKÜN OLAMAYACAĞINI DÜŞÜNEN BAZI KESİMLER SANER’İN BİRAN ÖNCE GÖREVİ CUMHURBAŞKANI’NA İADE ETMESİ GEREKTİĞİNİ SAVUNUYOR

İDDİAYA GÖRE ERHÜRMAN İLE ÖZERSAY, DÖRTLÜ İÇİN GÖRÜŞTÜ

ERKEN SEÇİM KAPIDA: HAZİRAN’DA ARA SEÇİM YERİNE ERKEN GENEL SEÇİM…

GIYNIK MANŞET – GIYNIK ÖZEL

UBP’YE YOL GÖRÜNDÜ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden başarıyla ve güçlenerek çıkan fakat geçmişte olduğu gibi yine bir kurultay kavgasıyla her şeyi eline yüzüne bulaştıran UBP’ye muhalefet yolu göründü. UBP’ye icraat hükümeti kapıları kapandı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak kurduğu DP ve YDP ile aritmetiği tutturamayan UBP, CTP ve HP’yi erken seçim hükümeti konusunda ikna edemezse hükümet dışında kalacak.

ATAOĞLU, ‘DÖRTLÜYE SICAK’, ARIKLI, ‘GENİŞ TABANLI OLSUN YETER’

GIYNIK Gazetesi’nin görüşlerine başvurduğu DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, vatandaşın artık bir dakika bile hükümetsizlik durumuna tahammülü kalmadığını vurgulayarak dörtlü koalisyon hükümetin yeniden kurulmasına sıcak baktıklarını belirtti. YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ise kurulacak olan geniş tabanlı bir hükümete dışardan ya da içerden her türlü desteği vereceklerini yineledi. Arıklı, UBP’nin kendi iç sorunlarıyla hükümet işlerini birbirinden ayırması gerektiğini de dile getirdi.

SİYASİ KULİSLER NE DİYOR?

*GIYNIK Gazetesi’nin Halkın Partisi içerisindeki güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, HP, CTP’yi muhalefet olarak karşısına almak istemiyor.

*HP’nin gönlünden geçen ve icraat hükümeti olarak görev yapabileceğine inandığı hükümet modeli UBP-CTP-HP koalisyon hükümeti. HP, bu hükümet modelinin komiteleri çalıştırabilecek ve ülkedeki kutuplaşmayı ortadan kaldırabilecek kucaklayıcı bir hükümet olduğuna inanıyor.

* Saner, yatırımlar yapabilecek, altyapıyı güçlendirebilecek bir icraat hükümeti kurabileceğine inanıyor fakat UBP ile icraat hükümeti kurulacaksa HP’ye ihtiyaç olmadığını düşünen CTP, tarihi belirlenmiş bir erken seçim hükümeti kurmak haricinde hiç bir alternatifi kabul etmiyor.

*CTP’den ümidini kesen UBP’liler HP’lileri ikna etmeye çalışıyor. İddiaya göre UBP ile HP hükümetinin kurulması çok yakın.

*CTP’nin ajandasında 5’li hükümet yok. 5’li hükümet konusunu gündeme getiren Şahali, yalnız kaldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu