KıbrısManşetToplum

Ozanköy’de kaybolan özel gereksinimli kız çocuğu ailesine teslim edildi

Ozanköy’de kayıp olan 8 yaşındaki özel gereksinimli kız çocuğu Sosyal Hizmetler Dairesi görevlileri gözetiminde ailesine teslim edildi.

Sabah saatlerinde Ozanköy Cami civarında bulunan özel gereksinimli kayıp kız çocuğu ile ilgili sosyal medya paylaşımlarını ihbar olarak kabul eden Girne Sosyal Hizmetler Dairesi görevlileri, Ozanköy Muhtarı tarafından Girne Polis Müdürlüğü ‘ne teslim edilen kız çocuğunu ve ailesini ihmal riski sebebiyle evinde ziyaret ederek denetledi.

Anne babası İranlı olduğu ve beş yıldan beri KKTC de yaşadığı tespit edilen ailenin Türkçe bilmediği ve bir aydan beri Ozanköy’de ikamet ettiği saptandı.

Girne Sosyal Hizmetler Dairesi görevlileri tarafından çocuğun yaşadığı ev ortamı ve ihmale uğrayıp uğramadığı incelenirken, çocuğun Girne Özel Eğitim Merkezi’ne kaydının yapılması için Sosyal Hizmetler Dairesi girişimde bulundu.

Türkçe bilmeyen İranlı ailenin ihmalinin olduğu tespit edilen kayıp vakası ile ilgili gereken önlemlerin alınması amacıyla, Sosyal Hizmetler Dairesi, Ozanköy Muhtarlığı ve Girne Belediyesi harekete geçti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu