KıbrısManşet

Özcafer: DP bu oyuna gelmeyecek

Demokrat Parti’de Milletvekili Koral Çağman’ın istifasının ardından atama yazısı Başbakan Ersan Saner tarafından imzalanmayan Afet Özcafer, ‘hükümet krizi’ iddialarını yanıtladı, sert eleştirilerde bulundu

 

Demokrat Parti’de Milletvekili Koral Çağman’ın istifasının ardından atama yazısı Başbakan Ersan Saner tarafından imzalanmayan Afet Özcafer, ‘hükümet krizi’ iddialarını yanıtladı, sert eleştirilerde bulundu: “Bu şekilde Başbakan olsanız ne olur olmasanız ne olur” şeklinde konuştu.

 

Demokrat Parti’de Milletvekili Koral Çağman’ın istifasının ardından atama yazısı Başbakan Ersan Saner tarafından imzalanmayan Afet Özcafer, ‘hükümet krizi’ iddialarını yanıtladı, “Baskı, kulislerde hazırlık ya da çalışma yapmadım. Görev bana verildi. Saner, imzayı atmak zorunda” dedi.

Özcafer, Başbakan Saner’e sert eleştirilerde bulunarak, atanmasının Başbakan Ersan Saner ve yanında durup, ‘ayak sürüyen’ birkaç kişi tarafından ‘krize’ dönüştürüldüğünü söyledi.

“Sonuna kadar bekleyeceğiz” diyen   “Bu şekilde Başbakan olsanız ne olur olmasanız ne olur” şeklinde konuştu.

YENİDÜZEN’e konuşan Özcafer, söz konusu durumun parti içerisinde ciddi rahatsızlığa neden olduğunu, partililerin ‘gerekirse hükümetten çekiliriz’ tavrına yöneldiğini de ifade etti.

Özcafer, “Ama biz biliyoruz ki DP’yi isyan ettirmek için bunlar yapılıyor. Galyana gelmeyeceğiz, DP bu oyuna gelmeyecek” şeklinde konuştu.

DP’nin Meclis tatili sonrasında nisabın sağlanamayacağı, bu nedenle de erken seçime gidileceğini bildiği için hükümetten çekilmediğini dile getiren Özcafer, “Bunu göremeyen Ersan Saner’dir” şeklinde konuştu.

Özcafer, UBP içerisinde kurultay sorunu olduğuna da değinerek, “Kurultay tarihi aldılar. Demek ki Başbakan kurultayı yapmadan erken seçime gitmeyi de planlıyor” dedi.

“Ersan Saner’in istediği, bir şeyleri ihlal edip, bakanı onaylamamak ardından DP’yi isyana getirerek, hükümetten çekilmesini sağlamak, kurultaysız seçime gitmektir” diyen Özcafer,

atama ile ilgili kararın geciktiği her günün UBP’nin hanesine olumsuz olarak yazıldığını belirtti.

Özcafer, kendisine UBP dahil, her kesimden destek mesajı geldiğini de sözlerine ekleyerek,

ülkeyi yöneten kişilerin şahsi düşünceleri ve siyaseten atacakları adımlar nedeniyle Anayasa’yı göz ardı etmesinin halkı isyan noktasına getirdiğini belirtti.

Kaynak: YENİDÜZEN

https://www.yeniduzen.com/bu-sekilde-basbakan-olsaniz-ne-olur-142293h.htm

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu