GenelManşetSiyaset

Özcafer, DP Genel Sekreterliği’nden ve üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreterliği görevini yürüten Afet Özcafer, hem DP üyeliğinden hem de genel sekreterlik görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Demokrat Parti Genel Sekreteri Afet Özcafer, bu sabah yaptığı bir basın toplantısı ile Demokrat Parti’deki Genel Sekreterlik görevinden ve Demokrat Parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı için isminin geçmesi üzerine açıklamada bulunan Özcafer, kendisinin bakanlık talebinde bulunmadığını bu kararın tamamen Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu tarafından alındığını dile getirdi.

Ataoğlu böyle bir taleple geldiğinde “Bu filmi yaşayacağımızı biliyordum” diyen Özcafer; “nitekim bu filmi yaşadık ve bitti” dedi.

Afet Özcafer, Demokrat Parti tarafından isminin Başbakan Ersan Saner’e iletildiğini lakin bazı vekillerin kendisinin Bakan olması durumunda nisaba destek vermeyeceğini belirtmesiyle ‘Özcafer’ isminin bir şekilde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ulaştırılmadığını belirtti.

“Afet Özcafer ismini onaylamıyorum” diyen Başbakan Ersan Saner’in bir açıklama yapması gerektiğini dile getiren Özcafer; “eğer resmi bir açıklama dahi yapamıyorsa bir Başbakan, onun hesabını halka versin” dedi.

Düzenlediği basın toplantısında siyasi yaşamından ve başarılarından, kadının siyasetteki yer ve verilen görevlerinden bahseden Özcafer, demokratik sıkıntılar nedeniyle UBP’den 2013 yılında ayrıldığını ve DP- UG çatısı altında birleştiklerini ve DP’de kalıp yola kararlılıkla devam etmeyi tercih ettiğini bu süreçte de pek çok görev üstlendiğini ifade ederek, “Görevlerimi sorumluluk bilinciyle yaptım” dedi.

Yine demokratik sıkıntılar olduğunu belirten Özcafer, “Demokratik sıkıntılar aşikardır. Bazı milletvekilleri meclis ve partilerin zora sokan mevki makam talepleri halkımızı rahatsız ettiği gibi beni de rahatsız etmiştir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu