EkonomiGenelKıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Özçınar: Birlik olarak sorunları çözmek için gerekli temasları yapıyoruz

Belediyeler Birliği içerisindeki huzursuzluk ve sendikaların eylemine ilişkin GIYNIK Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, “Sendikalar bizleri belediye başkanı, birlik başkanı olarak sayıp bir şey sormadılar o yüzden sendikaların neden eyleme gittiğini bilmiyorum, sorgulamıyorum da. Biz sorunlarla ilgili yapmamız gereken temasları yapıyor gerektiği yerde tepkimizi veriyoruz’ şeklinde konuştu

13 Belediye Başkanı’nın ‘Belediyeler Birliği ruhunun zedelendiğini ve müşterek yönetim olmadığı’ gerekçesiyle gerçekleştirdiği basın toplantısının yapılacağı saatte Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediyesi Başkanı Mahmut Özçınar, Belediyeler Birliği Genel Kurulu’nu toplanmaya çağırdı. Bir yanda Belediyeler Birliği içerisindeki huzursuzluk devam ederken, diğer yanda ise belediyelerde örgütlü sendikalar da eylem gerçekleştirdi.

Belediyeler Birliği içerisindeki huzursuzluk ve sendikaların eylemine ilişkin GIYNIK Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, “Sendikalar bizleri belediye başkanı, birlik başkanı olarak sayıp bir şey sormadılar o yüzden sendikaların neden eyleme gittiğini bilmiyorum, sorgulamıyorum da. Biz sorunlarla ilgili yapmamız gereken temasları yapıyor gerektiği yerde tepkimizi veriyoruz’ şeklinde konuştu.

“BİRLİK OLARAK YAPMAMIZ GEREKENLERİ YAPIYORUZ”

GIYNIK Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Mahmut Özçınar, Belediyeler Birliği’nin Genel Kurul’unun gerçekleştiği saatlerde bazı belediye başkanlarının basın toplantısı gerçekleştirmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Geçtiğimiz günlerde Genel Kurul’un yapılmasıyla ilgili bir karar aldık ve şu anda onu gerçekleştireceğiz. Bazı belediye başkanları ayrı bir basın toplantısı düzenleyecekmiş, düzenleyebilir tabi ki. Belediyelerde örgütlü sendikaların eylem yapabilirler tabi ki. Benim bunu sorgulayabilme hakkım yok.  Eylemi yapanlara neden yaptıklarını sormamız gerek. Çünkü biz birlik olarak hükümetle ya da diğer sorunlarla ilgili yapmamız gereken temasları yapıyor gerektiği yerde tepkimizi de koyuyoruz” dedi.

“AZİZ NESİN HİKÂYESİNE DÖNÜYORUZ”

Belediyelerde örgütlü sendikaların kendisiyle görüşmemesine sitem eden Özçınar, “İlgili grevi yönetenler bizi insan yerine koymaz, Birlik Başkanı, Belediye Başkanı olarak görüşümüzü almazlar. Kişilerle çatışma niyetim yok, ben uzlaşıdan yanayım ve gerçeklere dayalı değerlendirme yapıyorum. Bugün basın toplantısı gerçekleştiren Belediye Başkanları gittiler ve milletvekilleriyle görüştüler. Gelirlerin artması konusunda talepleri oldu. Söz konusu Milletvekili çıkıp Meclis’te ‘emlak vergisi ödemeyin’ diye çağrıda bulundu. Peki, nasıl yapacağız? Bunun izahını yapsınlar. Aziz Nesin ‘in hikâyesine dönüyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

“BELEDİYELERE MADDİ KATKI SAĞLANMALI”

Belediyelerle ilgili sorunlar olduğunun altını çizen Özçınar, gelirlerin artması için hükümetin destek vermesi gerektiğini kaydetti ve bu noktada Belediyeler Birliği’nin değerlendirmeler yaptığını da sözlerine ekledi. Özçınar, “Belediyelerle ilgili önemli sorunlarımız var bunların başında bu yıl bütçede yerel gelirlimizde ciddi düşüş yaşanmasıdır. Yerel gelirlerin artması için daha fazla vergi almamız gerekir. Vergi oranlarının yükseltilmesi için yasal noktada tıkanıyoruz. Bu hakkımızın yükseltilmesi gerekiyor. Hükümetin gelirleri de düşük olduğu için belediye katkılarına da müdahale edildi. Hayat pahalılığının bu dönemde belediyelere bir yük getireceği için üç aylık bir erteleme yapıldı. Belediyeler Birliği olarak temel tavrımız nasıl ki hükümetin aldığı dış destekten kurumlar yararlanıyor, belediyelerin de aynı şekilde bu desteğe ihtiyacı var. Türkiye’de gelen katkıların COVID-19 desteği adı altında belediyelere de dağıtılması gerekir. Bunu başka türlü aşabilme şansımız yok. Vatandaşların cebine de bu dönemde yüklenemeyiz. Belediyelere KDV muafiyetleri getirilebilir, yatırımlarımıza muafiyet sağlanabilir. Bizim de hükümetten bunun gibi özel taleplerimiz var bunları da yönetim birliği olarak değerlendiriyoruz. Biz sağduyumuzu korumaya çalışıyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu