KıbrısManşetToplum

Özçınar: “En önemli iş, kaynak oluşturmak”

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, “Kaynaklarımız, imkanlarımız belli” diyerek, üreten belediyeciliğin yolunun bulunması gerektiğinin altını çizdi

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Özçınar, pandemi sonrası yaşanan sıkıntılara değinerek, bu konunun ekonomik anlamdaki hareket kabiliyetlerini etkilediğine dikkat çekti.

“Yerel yönetimlere yönelik yerel gelirlerdeki artışın KKTC bütçesine gerçekçi bir şekilde yansımaması da belediyeleri zor duruma itmiştir” ifadelerini kullanan Özçınar, verilen her artışın hazineye gittiğini ancak belediyeleri zayıflattığını söyledi.

Bütçelerin öngörü üzerine değil gerçekliğe göre hesaplanması gerektiğini kaydeden Özçınar, belediyelerin birleştirilmesinin vergi dilimlerindeki artışı dengelemede faydası olacağını belirtti.

“BÜTÜNLEYİCİ, KUCAKLAYICI ANLAYIŞLARA İHTİYAÇ VAR”

“2023’ü yeni yasa ile açmak zorundayız” diyen Özçınar, birleşme sonucu oluşacak yeni yapının da halk tarafından benimsenmesini sağlayacak yapıların gerekli olduğuna vurgu yaptı. Bütünleyici, kucaklayıcı anlayışlara ihtiyaç olduğuna değinen Özçınar, yönetim anlayışı farklı şekillerde olabileceğine işaret etti.

Yerel yönetim anlayışında ise Türkiye Cumhuriyeti’nden öğrenilecek şeyler olduğunu söyleyen Özçınar, sebebinin ise Türkiye’nin bu süreci aşmış olması olduğunu ifade etti.

“ÜRETEN BELEDİYECİLİĞİN YOLU BULUNMALI”

“Kaynaklarımız, imkanlarımız belli” diye konuşan Özçınar, üreten belediyeciliğin yolunun bulunması gerektiğinin de altını çizdi.

“EN ÖNEMLİ İŞ, KAYNAK OLUŞTURMAK”

Kişiye değil kuruma ve topluma yönelen bazı kaynakların paylaşımının gerekli olduğuna değinen Özçınar, belediyelerin hayvancılık, tarım ve üretim ile ilgili politikalarını açıklamaları gerektiğini aktardı, en önemli işin kaynak oluşturma kısmı olduğunun altını çizdi.

“Benim Güzelyurt halkına büyük bir teşekkür borcum var” diyen Özçınar, şu an kanalizasyonu düzenli çalışan, altyapısını belli bir noktaya taşıyan ve sürdürülebilir yapıya ulaştırılmış bir beldenin söz konusu olduğuna işaret etti.

Özçınar, Avrupa Birliği’nden alınan fonlarda Güzelyurt Belediyesi’nden en başarılı proje uygulayıcı belediye olarak bahsedilmesinin gururunu yaşadıklarını da dile getirdi.

Kaynak: Kıbrıs postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu