KıbrısManşet

Özçınar: Temaslı olan ve şüphelenen sağlık kurumlarına başvursun

Güzelyurt bölgesinde tespit edilen yerel vakalarla ilgili olarak GIYNIK Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, bölgede tespit edilen 4 yerel vakanın hastanede tedavi altında olduğunu ifade etti

GIYNIK ÖZEL – ZEYNEP UYAR

Güzelyurt bölgesinde tespit edilen yerel vakalarla ilgili olarak GIYNIK Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, bölgede tespit edilen 4 yerel vakanın hastanede tedavi altında olduğunu ifade etti.

Başkan Özçınar, 1 Temmuz’da ülkeye karantinasız girişlerin başlamasının ardından yerel bulaşın arttığını ve giderek yayıldığını kaydetti. İnsanları paniğe sürüklemenin faydası olmayacağını dile getiren Özçınar, herkesin kendi tedbirini alması gerektiğini savundu.

“BİZ MART AYINDAN BERİ TEDBİRLERİ SÜRDÜRÜYORUZ”

Belediye olarak Mart ayından itibaren gerekli tedbir, denetim ve dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, yerel yönetimlere Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında daha fazla bütçe sağlanmasını gerektiğini vurgulayan Özçınar, “Biz belediye olarak kurum ve kuruluşları, okulları, işyerlerini ilaçladık. Ama yine de herkes kendi tedbirini alacak” dedi.

“AZ TEMASLA YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ”

Özçınar, vatandaşlara gerekmedikçe temasta bulunmamaları konusunda uyarıda bulundu. Az temasla yaşamanın gerekliliğini vurgulayan Özçınar, bireylerin sosyal mesafe, maske ve temizlik konusunda taviz vermemeleri gerektiğini belirterek kalabalık mekânlardan uzak durmaları uyarısında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu