KıbrısManşetSiyaset

Özdefe: Bayraklı maske taktı diye toplum lideri olduğunu sanıp Zorroculuk oynuyor

Cumhurbaşkanı Tatar’ın Cenevre’de zafer kazandığını sandığını ancak önerdiği 6 maddenin mümkün olmadığını kendisinin de bildiğini belirten Fazilet Özdefe, “Bugün Kıbrıslı Türklerin Lideri pozisyonunda olan ve maskesine bayrak taktı diye kendini toplum lideri sanıp Zorroculuk oynayanlar bu halkı sevmiyor ve bu halka değer vermiyor” diyerek tepkisini dile getirdi


Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda gündeme ilişkin konuşma gerçekleştiren CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, Cenevre’de gerçekleştirilen 5+BM zirvesinin başarısızlıkla sonuçlanmasına sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın Cenevre’de zafer kazandığını sandığını ancak önerdiği 6 maddenin mümkün olmadığını kendisinin de bildiğini belirten Fazilet Özdefe, “Bugün Kıbrıslı Türklerin Lideri pozisyonunda olan ve maskesine bayrak taktı diye kendini toplum lideri sanıp Zorroculuk oynayanlar bu halkı sevmiyor ve bu halka değer vermiyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

“BU HALKI SEVMİYORLAR”

“Cenevre’ye gittik ve öngördüğümüz olumsuzluklar ortaya çıktı. Gelişmeler hiç şaşırtıcı olmadı… Hamasi nutuklar yurtseverlik değildir… Her hamasi konuşan, Osmanlıdan başlayıp hatta toz bulutundan başlayıp konuşanlar da buna dâhil… Son 24 saatte yaşananlar bir kez daha gösterdi ki bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve hükümeti yani Kıbrıs Türk toplumunu temsil edenler bu yurdu, bu toprakları, bu halkı sevmiyor. Bu halkın bu mücadele ile bu topraklara tutunuşunu değerli bulmuyor” diyen Fazilet Özdenefe, “Bugün Kıbrıslı Türklerin Lideri pozisyonunda olan ve maskesine bayrak taktı diye kendini toplum lideri sanıp Zorroculuk oynayanlar bu halkı sevmiyor ve bu halka değer vermiyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÜZGÜNÜM”

“Bu halk için üzgünüm, kızım için üzgünüm, sizlerin çocukları için üzgünüm” diyen Özdenefe, Cumhurbaşkanı Tatar’ın Cenevre’de zafer kazandığını sandığını ancak önerdiği 6 maddenin mümkün olmadığını kendisinin de bildiğini belirtti. Özdenefe, “CTP olarak biz toplumun haklarını törpülemelerine izin vermeyeceğiz. Bu toplum varoluşunun tehlikeye düşürüldüğünün farkındadır. Biz toplumsal varoluşumuzu size bırakacak değiliz. Bugüne kadar direndik, bugünden sonra da direneceğiz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu