KıbrısManşetSiyaset

Özdenefe: CTP ciddi bir risk alıyor

Normal bir zamanı yaşıyor olsaydık şu anda kesinlikle bir seçime gidilmesi gerektiğini kaydeden Özdenefe, içinden geçtiğimiz pandemi ve ekonomik kriz koşulları nedeniyle sorumlu davranmak gerektiğini vurguladı

GIYNIK ÖZEL

BRT’de Levent Kutay’ın sunduğu 50+1 programına konuk olan CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, hükümet kurma çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Normal bir zamanı yaşıyor olsaydık şu anda kesinlikle bir seçime gidilmesi gerektiğini kaydeden Özdenefe, içinden geçtiğimiz pandemi ve ekonomik kriz koşulları nedeniyle sorumlu davranmak gerektiğini vurguladı.

“UBP, CTP BAŞKANLIĞINDA BİR HÜKÜMETE SICAK BAKMADI”

“Bizim ilk günden beridir tüm partilere yaptığımız öneri olabilecek en geniş tabanlı ve asgari müşterekte bir araya gelecek hükümetin kurulmasıydı. Bugünkü meclis aritmetiğinde olağan seçim tarihine kadar sürdürülebilecek bir hükümet kurulması mümkün değildir. Amacımız kısa vadede pandemi dönemini yönetip önümüzdeki 7-8 ayı geçirebilecek bir hükümet kurulmasıdır. UBP, CTP Başkanlığında böyle geniş tabanlı bir hükümet kurulmasına sıcak bakmadı.

“CUMARTESİ GÜNÜ SON”

“Ülkede pandemi dönemini yaşıyoruz, insanlar evlerine ekmek götüremez hale gelmeye başladı. Koşullar daha farklı olsaydı bugün kesinlikle erken seçim kararı alınırdı fakat pandemi döneminden ve ekonomik krizden geçtiğimiz bu dönem için asgari müştereklerde buluşup bazı değişiklikleri yaparak ülkeyi o şekilde bir seçime götürmek istiyoruz. Bu bir hükümet oyunu değildir. UBP kurabilseydi kuracaktı, biz elimizden geleni yapacağız. 15 günlük görev süresi Cumartesi sabah itibariyle bitecek. Cuma son gün. Önümüzde 3 gün kaldı. Sayın Erhürman, ya Cumartesi günü hükümet kurma görevini iade edecek ya da kabinesini sunacak.”

“BİZ SEÇİMLERİ DÜŞÜNEREK HAREKET ETMİYORUZ”

“CTP bugün bir risk alıyor. Belki bugün seçim olsa birinci parti çıkabilirdik. Eğer seçimlerde alacağımız oyu ve çıkaracağımız milletvekili sayısını hesaplayacak olsak bu dönemde hükümete girmek akıllıca bir hareket değildir. Ülkenin içinde olduğu durumu düşünerek bu riski alıyoruz. Biz artık seçim üzerinden hesap yapacak durumda değiliz. Çok ciddi bir krizin ortasındayız, binlerce iş yeri kapandı on binlerce insan işsiz kaldı. Böyle bir koşulda seçimleri düşünerek hareket etmemiz mümkün değildi.”

“2021 EYLÜL-EKİM EN DOĞRU TARİH”

“Haziran’da ara seçim yapmamanın tek formülü 1 yıl içinde seçim tarihi belirlemektir. Eylül-Ekim tarihinde seçim yaparsak hem Haziran ayına kadar meclis çalışmalarını sürdürür hem de Meclis yaz tatiline girdikten sonra seçim çalışmaları başlar ve yeni kurulan hükümet te kendi bütçesini hazırlayıp 2022 yılına girer.”

“5’Lİ KONFERANSTA TEHLİKEYE GİREBİLİR”

Sayın Lute bugün adada. Çok önemli bir gelişmedir bu. Bugüne kadar oluşan BM kararları ve BM parametrelerine bağlılığın teyit edilmesini bekliyorum. BM zemini teyit edilmezse Sn Guterres’in 5’li gayri resmi konferansı toplayabilmesi mümkün olmayacaktır. Liderimizin bizi yıllarca öncesine geri götürmeyeceğine inanıyorum çünkü Türkiye’de zor durumda kalacaktır, 5’li konferansın toplanması mümkün olmayacaktır. AB önümüzdeki yıl doğalgaz konusunda bir konferans yapmayı planlıyor ve bizim bu konferansta özne olarak yer almamızın tek yolu BM parametrelerinde hareket etmektir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu