KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Özdenefe: Erken seçimi gündemden kaldırmaya çalışıyorlar

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, hafta sonu yaşanan karmaşaya ilişkin, "Sağlık Bakanlığı Üst Komite'den çıkan kararları süzgeçten geçirmeden halkın kucağına bombayı attı. Bunu doğru bulmuyorum. Nihai karar verilmeden önce maddelerin görüşülmesi gerekirdi. Son yaşananlar hükümetin ölü doğduğunun bir göstergesi. Hükümet ülkeyi yönetemiyor. Erken seçim de gündemden kaldırılmaya çalışılıyor" eleştirisinde bulundu

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fazilet Özdenefe, BRT’de Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu #burasıönemli adlı programa konuk oldu.

“AKIL TUTULMASI YAŞANDI”

Hafta sonu Bakanlar Kurulu ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından yapılan açıklamalarla yaşanan karmaşaya değinen Özdenefe, “Resmen akıl tutulması yaşandı” dedi.

Hükümetin kurulduğu günden itibaren siyasi sıkıntılarla uğraşıldığını kaydeden Özdenefe, meclis başkanının üst üste seçilmemesi ve hafta sonu yaşananların, hükümetin bir kez daha ölü doğduğunu gösterdiğini vurguladı.

“SUNAT ATUN EKONOMİNİN YANLIŞ TERCİHLER SONUCU ÇÖKTÜĞÜNÜ SÖYLEDİ”

Bütçe ve Maliye Komitesi Başkanı Sunat Atun’un bütçe görüşmelerinde “bu ülkede ekonomi yanlış tercihler sonucu çöktü” dediğini söyleyen Özdenefe, hükümetin herkes için ‘sürpriz yumurta hükümeti’ olduğunu kaydetti.

“Karmaşa içindeyken, daha da kötüsü olamaz derken, hafta sonu Bakanlar Kurulu’nun çok da radikal olmayan kararları açıklamasının üstünden birkaç saat geçmesinin ardından Üst Komite kapanma kararı açıklıyor” diyen Özdenefe, hukuki farklılıklar üzerinden aslında gerçeklerin üzerinin kapatılmaya çalışıldığını belirtti, hükümetin ülkeyi yönetemediğini savundu.

“SAĞLIK BAKANLIĞI, ÜST KOMİTE KARARLARINI SÜZGEÇTEN GEÇİRMEDEN BOMBAYI HALKIN KUCAĞINA ATTI”

Tedbirleri hayata geçirecek olan makamın Sağlık Bakanlığı olduğunu söyleyen Özdenefe, “Sağlık Bakanlığı Üst Komite’nin tavsiye niteliğindeki kararları değerlendirip, karara çevirecek olan, resmi gazetede yayımlanması için prosedürü başlatacak olan merciidir. Sağlık Bakanlığı, Üst Komite’den çıkan kararlara nihai şeklini vermeden bir süzgeçten de geçirmeden, bombayı halkın kucağına attı, Pazar günü kaosa uyandık” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın, Üst Komite’nin tavsiye niteliğindeki kararları belli bir süzgeçten geçirmeden açıklamasını ve Üst Komite’nin hangi verilere göre kararlar aldığını paylaşmamasını eleştiren Özdenefe, “Sağlık Bakanlığı kararları açıklamadan önce maddeleri görüşmeliydi. Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin tüm siyasi sorumluluğu üstünden atıp, Üst Komite’nin aldığı kararları açıklamasını doğru bulmuyorum. Pazar günkü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Ersan Saner’in yanına Ali Pilli’yi alarak, hiçbir şey olmamış gibi “biz konuştuk komite tekrar değerlendirme yapacak” demesini de doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

“ERKEN SEÇİM GÜNDEMDEN KALDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Mümkün olan en kısa sürede erken seçime gidilmesi gerektiğini belirten Özdenefe, Nisan ayında gidilmesi için öneride bulunduklarını anımsattı. Özdenefe, erken seçimin gündemden kaldırılmaya çalışıldığını ifade ederek, “Son yaşananlar bunun bir göstergesidir. Biz nisan ayında seçime gidilsin dedik. Hala o noktadayız” dedi.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu