KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Özdenefe: Süreç uzayacaksa açıklama yapılmalı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Fazilet Özdenefe, katıldığı bir TV programında “15 Ocak 2021 Pazartesi günü için de için ne olacağını bilmiyoruz” diyerek basından takip ettiği süreci göz önüne aldığında pandemi sürecinin daha da uzayabileceğini ifade etti

GIYNIK ÖZEL – ELİF DÜLGER

Bakanlar Kurulu tarafından alınan tam kapanma kararının 15 Şubat’ta dolmasından dolayı süreç uzatılacak mı yoksa tedbirlerde bir esnetme olacak mı henüz bir açıklama yapılmadı. Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Fazilet Özdenefe, katıldığı bir TV programında “15 Ocak 2021 Pazartesi günü için de için ne olacağını bilmiyoruz” diyerek basından takip ettiği süreci göz önüne aldığında pandemi sürecinin daha da uzayabileceğini ifade etti. Özdenefe, “Yapılacak açıklama tek bir elden olmalı. Kafa karışıklığı olmasın ve insanlar paniklemesin” dedi.

“GÖREV BAŞBAKAN’A DÜŞÜYOR… AÇIKLAMA YAPILMIYOR”

Sorunun kaynağının yönetimsel sıkıntı olduğuna ifade eden Özdenefe, “Aşı için tek sorunun para mı” diyerek hükümeti bilgi aktarılmadığını yönünde eleştirdi. Aşılar hakkında konuşan Özdenefe, “Aşı hakkında tüm Dünya sıkıntı yaşıyor gelecek aşıların doğru bir plan içinde gelmesi gerekiyor. Türkiye’de elde edebildiği aşılardan bize de veriyor. AB ya da Türkiye ile istişare konusunda görev Başbakan’a düşüyor ancak parasal bir sıkıntı varsa bu ülkedeki iş adamları buna destek vermek için hazırda bekliyor. Ancak konu hakkında kimse bir bilgi sahibi değil ya kendileri de bu konu hakkında bir bilgi sahibi değil ya da bilgi sahibi ancak vatandaşa aktarılmıyor yani para olsa çözüme ulaşacak mı bilmiyoruz. Bu tartışmalara son noktayı koyacak kişiler de Sağlık Bakanlığı, Başbakan ve hükümettir” ifadelerine yer verdi.

“TATAR’IN SİYASET GÖRÜŞÜ HİÇBİR PLANDA YER ALMIYOR”

Basında İngiliz planı olarak gündeme düşen ve Güney’de bir gazete ortaya çıkan plan ile ilgili değerlendirmede bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Fazilet Özdenefe, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın siyaset görüşünün hiçbir planda yer almadığını ifade ederek şunları söyledi:

“İngiltere hem garantör ülke hem de bağımsız üstleri var. İngiltere’nin kendi insiyatifi ile görüşmeler yapıyor. Sürecin doğru zeminde başlaması için bu görüşmeleri yapıyor. Kıbrıs Rum tarafında yazılan bir yazı üzerinden planın ortaya çıktığını duyuyoruz Başbakan bizimle iletişime geçmiyor. Sayın Tatar’ın bizim ayaklarımız yere basacak, KKTC’nin ayrı bir devlet olacağı konusu İngiliz planına yansımadığını görüyoruz. Sayın Tatar’ın şu an siyaset anlayışı ne BM, ne Kıbrıs Rum tarafının ya da İngiltere’nin planında görülmediğini görüyoruz ve bu bizi şaşırtmadı beklediğimiz bir sonuçtur. Umarım Sayın Tatar ve ekibi doğru bir yol izler”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu