GenelKıbrısManşet

Özdoğan: Hizmet bekleyenler; özellikle hamile, kronik hasta ve bağışıklığı zayıf olanlar mümkünse işlerini ertelesinler

GÜÇ-SEN Genel Başkanı Abdullah Özdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gazimağusa Gümrüğünde son on günde 8 pozitif vaka tespit edildiğini duyurdu.

GIYNIK SOSYAL MEDYA

GÜÇ-SEN Genel Başkanı Abdullah Özdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gazimağusa Gümrüğünde son on günde 8 pozitif vaka tespit edildiğini duyurdu. 

Güç-Sen Genel Başkanı Abdullah Özdoğan, Sağlık Bakanlığı’nın sadece pozitif olanların ifadesini aldığını ve verilen bilgi doğrultusunda “gerekli” görülen temaslı sayarak karantina aldığını ifade ederken, bir kişinin temaslı olduğunu bildiği halde Bakanlık tarafından aranmadığını ve dairede pozitife döndüğünü, girişimleriyle 8 kişinin daha karantinaya alındığını belirtti. 

Özdoğan, bu uygulamadan kaynaklı bronşit olan eşine ve çocuklarına covid-19’u bulaştıran iş arkadaşları olduğunu belirterek, Mağusa Gümrüğünde hizmet bekleyenlerin, özellikle hamile, kronik hasta ve bağışıklığı zayıf olanlar mümkünse işlerini ertelemeleri yönünde uyarıda bulunarak, “Belli ki çok ciddi bir bulaş var ve gerekli önlemler alınamıyor…“ dedi. 

GÜÇ-SEN Genel Başkanı Abdullah Özdoğan’ın paylaşımı şu şekilde: 

“Mağusa Gümrüğünde son on günde sekiz -8- pozitif vaka tespit edildi.  

Sağlık Bakanlığı maalesef sadece pozitif olanların ifadesini alıyor ve verilen bilgi doğrultusunda “gerekli” gördüklerini temaslı sayıp karantinaya alıyor.  

Bir arkadaşımız temaslı olduğunu bildiği halde aranmadı bile ve dairede pozitife döndü. Girişimlerimizle sekiz arkadaşımızı karantinaya alındı.  

Bronşit olan eşine, çocuklarına hastalığı bulaştıran arkadaşlarımız var.  

Daha sayabilirim ama bu konuda fazla yorum yapmayacağım.   

Hizmet bekleyenler; özellikle hamile, kronik hasta ve bağışıklığı zayıf olanlar mümkünse işlerini ertelesinler.  

Belli ki çok ciddi bir bulaş var ve gerekli önlemler alınamıyor…” 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu