KıbrısManşetToplum

Özellikle Kıbrıslı Türkler için AP seçimlerine kitlesel katılım çağrısı!

Avrupa Parlamentosu seçimlerinden bir yıl önce Avrupa Parlamentosu’nun Kıbrıslı iki milletvekili halkın seçimlere kitlesel katılımı için çağrıda bulundu. AB ile yakınlaşmaya dikkat çeken Kızılyürek, özellikle Kıbrıslıtürk toplumunu seçimlere kitlesel bir şekilde katılmaya çağırdı

Avrupa Parlamentosu seçimlerinden bir yıl önce Avrupa Parlamentosu’nun Kıbrıslı iki milletvekili halkın, özellikle de gençlerin seçimlere kitlesel katılımı için çağrıda bulundu.

Avrupa Birleşik Solu /Kuzey Ülkelerinin Yeşil Solu Konfederal Grubu Üyesi Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek Avrupa Parlamentosu’nun AB vatandaşları tarafından doğrudan ve demokratik olarak seçilen tek Avrupa kurumu olduğuna dikkat çekerek, Avrupa seçimlerine sadece bir yıl kaldığını belirtti.

Lizbon Antlaşması’nın beraberinde getirdiği demokratik eksiklikler göz önüne alındığında, seçimlere katılımın daha da büyük önem taşıdığının altını çizen Kızılyürek, özellikle Kıbrıs Türk toplumunu seçimlere kitlesel bir şekilde katılmaya çağırdı ve Kıbrıslı Türk toplumunu AB’ye ve AB’yi de Kıbrıs Türk toplumuna yakınlaştırma çabalarını güçlendirmek için bunun önemli olduğunu vurguladı.

Kıbrıslı Türklerin oy kullanma haklarını kullanmalarının önündeki olası tüm engellerin Kıbrıs Cumhuriyeti hükümeti tarafından ortadan kaldırması gerektiğini de sözlerine ekleyen Kızılyürek, Kıbrıslı Türk yurttaşlara kolaylık sağlanması ve sadece kimlikleriyle oy kullanmalarına izin vermesi gerektiğini dile getirdi.

Avrupa Birleşik Solu /Kuzey Ülkelerinin Yeşil Solu Konfederal Grubu Üyesi Yorgos Yeorgiu krizlerin art arda yaşandığına ve Avrupa’nın hala dengesini bulmaya çalıştığına dikkat çekerek; pandeminin, Ukrayna’daki savaşın, aşırı sağın yükselişinin, yolsuzlukların, elektronik takiplerin ve özellikle de artan yaşam maliyetlerinin Avrupa vatandaşları için olduğu kadar AB politikalarından sorumlu olanlar için de ciddi zorluklar teşkil ettiğinin altını çizdi.

Avrupa’nın ancak yurttaşlar, özellikle de gençler hangi politikaların yaşama geçirilmesini istediklerine oylarıyla karar verdiğinde dengesini bulacağını ve bu değişimi gerçekleştirebileceğini dile getiren Yeorgiu çatışma yerine barışı, özellikle gençler için kaliteli istihdam olanaklarının yaratılmasını, yoksullukla mücadeleyi, gerçek cinsiyet eşitliğini, çevrenin korunmasını, sosyal adaleti ve barışı hedefleyen politikaların güçlenmesini sağlayacak aktif kitlesel katılımın Avrupa’yı dünya sahnesinde güvenilir bir güç kılacak bir geleceğin yolunu açacağını söyledi.

Ayrıca Yeorgiu gençlerin hem ülke hem de Avrupa düzeyinde karar alma süreçlerine katılımını güçlendirmenin ve gençlere hitap edecek politikaları geliştirmenin şart olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu