KıbrısManşetSiyaset

Özersay: AD-HOC komiteyi empoze edemezsiniz!

Kurulması önerilen ad-hoc komite yaklaşımını doğru bulmadıklarını ifade eden Özersay, “HP olarak biz böyle empoze içerikli bir yaklaşımı, siyasi etik ve hukuk açısından aykırı buluyoruz” şeklinde konuştu

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nin seçim tarihi konusunu görüşebileceğini, söz konusu komitenin daha önce uluslararası anlaşmalar, yasa tasarılarının görüştüğünü, oy çokluğuyla kararların geçirildiğini anımsattı.

Komitede iktidarın çoğunluğu olmamasına rağmen, eşitlik olmasına rağmen makul bir noktada buluşulabileceğini, komitenin karar alabileceğini, bunun daha önce tecrübe edildiğini ifade eden Özersay, “Hayır, benim istediğim olacak, empoze edeceğim yaklaşımı ortaya koyuyorsunuz. Doğru olan, uzlaşma kültürüyle hareket etmektir. Hele de bir azınlık hükümetinden bahsediyorsak, hele hele seçimle ilgili bir konudan bahsediyorsak, muhalefetle uzlaşmak zorundasınız” dedi.

Kurulması önerilen ad-hoc komite yaklaşımını doğru bulmadıklarını ifade eden Özersay, “HP olarak biz böyle empoze içerikli bir yaklaşımı, siyasi etik ve hukuk açısından aykırı buluyoruz” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu