GenelKıbrısManşet

Özersay: Ara seçime gitmek istemiyorsak, erken seçim tarihi belirlemek zorundayız

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Gündem Kıbrıs Web Tv'de Cüneyt Oruç'un sorularını yanıtladı.

Meclisin 10 günlük tatil kararının Meclis Genel Kurulu’ndan geçmediği için bağlayıcı olmadığının altını çizen Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, dün alınan kararın yasa dışı olduğunu belirtti.

Meclis Genel Kurulu’nun tatil edilmediğini ifade eden Özersay, “Perşembe günü meclisin toplanması için orada yoklama alınması gerekecektir” dedi.

Erken seçim konusuna da değinen Özersay, Erken seçim tarihi ile ilgili siyasi partiler arasında görüş ayrılığı olduğunu aktardı ve sözlerine şu şekilde devam etti: “Ara seçime gitmek istemiyorsak. Bunu bir masraf olarak görüyorsak ara seçimden kaçınmak için bir erken seçim tarihi belirlememiz lazım.”

“Marifet ortak tarih belirlemek” diyen Özersay eğer bir uzlaşı sağlanamazsa Anayasa kararına göre 2 ay sonra ara seçime gidilmesinin mecburi olduğunu aktardı.  Erken seçim, ara seçim konuları hakkında ortak tarih belirleme yaklaşımını hükümette göremediğini ifade eden Özersay, “2 ay sonra ara seçime gitmek zaman kaybı olacak aynı zamanda da masraf olacak, yazık olacak. Bu ülkeyi düşünüyorsak ‘illa benim istediğim tarih olsun’ demek yerine bir ortak tarih belirleyelim ancak biz bu yaklaşımı hükümette görmüyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu