KıbrısManşetToplum

Özersay: “Bakanlar Kurulu dünkü toplantısında Maliye Bakanlığı’na talimat verdi”

Halkın Partisi Genel Başkanı Akademisyen Kudret Özersay, DAÜ çalışanlarının maaşlarının, kamu çalışanlarının maaşlarına intibak ettirileceği iddiasının gündemde olduğunu dile getirerek, Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısında Maliye Bakanlığı'na bu konuda çalışma yapılması için talimat verildiğini açıkladı

Halkın Partisi Genel Başkanı Akademisyen Kudret Özersay, DAÜ çalışanlarının maaşlarının, kamu çalışanlarının maaşlarına intibak ettirileceği iddiasının gündemde olduğunu dile getirerek, Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısında Maliye Bakanlığı’na bu konuda çalışma yapılması için talimat verildiğini açıkladı. Özersay’ın konuyla ilgili açıklamasının tamamı şu şekilde:

Dünden itibaren DAÜ çalışanlarının maaşlarının kamuda çalışanların maaşlarına düzeyine İNTİBAK ETTİRİLECEĞİ konuşuluyor ve dün Bakanlar Kurulu’nda Maliye Bakanlığı’na çalışma yapması görevi vermişler. Aşağıdaki yasa maddesi de ÖZELLEŞTİRİLEN kurumun çalışanlarının kamudaki maaşlara nasıl İNTİBAK ETTİRİLECEĞİNİ düzenliyor. Ne ilginç bir benzerlik değil mi? Bu yasa ÖZELLEŞTİRME YASASI! Ne ilginç bir tesadüf…

“Madde 56. Bu Yasa kapsamında kamuda görevlendirilen personelin maaş intibakı aşağıda öngörülen kurallar doğrultusunda Özelleştirme İstihdam Komisyonunun önerisi ile Maliye işleriyle Görevli Bakanlıkça yapılır:
(1) Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve özelleştirme uygulamaları sonucunda bu Yasa kapsamında kamuda görevlendirilecek personelin eğitim durumları dikkate alınarak özelleştirilmesi yapılan kurumdaki çalıştığı her hizmet yılına bir kademe ilerlemesi verilmek suretiyle Kamu Görevlileri Yasasının 113’üncü maddesi çerçevesinde oluşan Birinci Cetvelde yer alan Maaş Tablosundaki barem ve kademeye maaş intibakı yapılır.

Ancak Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasasının yürürlüğe girdiği tarihten sonra göreve başlayanların maaş intibakları, söz konusu Yasanın 7’nci ve 21’inci maddeleri çerçevesinde oluşan Birinci Cetvelde yer alan Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) Tablosundaki barem ve kademelere göre yapılır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu