KıbrısManşet

Özersay: Bakanlar Kurulu toplanamıyor ama yeni bir hükümet kurulana kadar görevimizin başındayız

Kudret Özersay meclis genel kurulunda eleştirilere cevap verdi

GIYNIK ÖZEL

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’ya yanıt vermek üzere kürsüye çıktı.

Ortada bir hükümet yoktur ama bakanlar görevinin başındadır. Bakanlar Kurulu toplanamıyor ama yeni bir hükümet kurulana kadar görevimizin başındayız. Dış politikadaki gelişmeleri takip edip gerekli inisiyatifi alıyoruz. Avrupa Parlamentosu’nun almış olduğu kararlarla ilgili olarak KKTC’den bir ses çıkmıştır. Cumhurbaşkanı’ndan resmi açıklama yapılmıştır. Bu açıklama taslağını Dışişleri Bakanlığı hazırladı ve Cumhurbaşkanı tarafından bu açıklama istişare edilerek yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı kendi takdir ettiği şekilde bu açıklamayı yaptı.

Yeni hükümet kurulmadı ama temaslar devam ediyor. İngiliz Yüksek Komseri’yle, BM Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi Spehar ile görüşmelerimizi yaptık. Sayın Çavuşoğlu’nun KKTC ziyareti esnasında Cumhurbaşkanlığı’nda heyetler arası bir görüşme yapıldı ve izlenecek politikayla ilgili fikir egzersizi yapıldı. Çalışmalarımız devam ediyor. Hükümet kurulmasa da görevimizin başındayız. Cumhurbaşkanı’nın yeni danışmanlarından biri Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret etti ve Kuzey ile Güney arasında askeri işbirliği ve koordinasyonun ne şekilde yapılacağına ilişkin hangi noktada olduğumuzu kendileriyle paylaştık ve fikir alışverişi yaptık. Söylemlerimizin uyumlu olması için koordinasyon konularını konuştuk. Sorumluluk bilinciyle çalışıyoruz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu