KıbrısManşetToplum

Özersay: “Bakanların mal beyanı yapmaması suçtur!”

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, bakanlardan birinde ciddi bir servet artışı olduğunu ifade ederek, "Bakanların mal beyanı yapmaması suçtur, yasada mal beyanı açıklanmadığı takdirde 3 aydan 1 seneye kadar hapis cezasına çarptırılabileceklerine dair açık madde vardır" dedi

Kudret Özersay, “Bir bakanın mal varlığında son zamanlarda büyük artış olduğu ve üstelik de mal beyanında bu değişikliği bildirmediği duyumu dolaşıyor” şeklinde yaptığı paylaşımı Şahmaran’ın programında açıkladı.

“BİR İDDİAYI ORTAYA ATIYORSAK İÇİ BOŞ DEĞİLDİR”

Bugüne kadar aldıkları duyumların hiçbirinin yanlış çıkmadığının altını çizen Özersay “Bir iddiayı ortaya atıyorsak içi boş değildir” dedi.

“BU SERVETİ NEREDEN BULDU?”

Bugün aldıkları duyumlardan bahseden Özersay, ortada iki farklı konu olduğunu ifade ederek “Bakanlardan birinde ciddi bir servet artışı var. Bu serveti nereden buldu? emekli maaşı veya bakan maaşı mı?” şeklinde soru sorarak, ilgili bakanın bu serveti nereden bulduğunu kamuoyuna izah etmesi gerektiğini belirtti.

Genel seçim zamanını da hatırlatan Özersay, tüm parti başkanlarına seçimdeki harcama maliyetlerinin sorulduğunu ancak buna tek yanıt verenin Halkın Partisi olduğunu kaydetti. Özersay, “Bu normal mi?” şeklinde bir soru da yöneltti.

“YASAYA GÖRE SERVETİNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK OLANLAR BUNU BİLDİRMELİDİR”

Bir diğer konunun da yine servetinde artış olan bakan ile ilgili olduğunu belirten Özersay, “Yasa der ki göreve geldiğinizde mal beyanında bulunmalısınız, ama sonrasında önemli bir değişiklik olursa bunu da 1 ay içersinde bildirmek zorundasınız” dedi.

CTP BUNU SORGULAYABİLİR”

Önemli derecedeki servet artışının Meclis Başkanlığı’na bildirilmesi gerektiğini, aksinin yasaya aykırı olduğunu da kaydeden Özersay “Meclis Başkanlığı sadece hükümet değildir, içinde CTP’de vardır ve bunu sorgulayabilir” şeklinde konuştu.

Serdinç Maypa’nın kişiyi bu akşam açıklayacağını da dile getiren Özersay, ilgili bakan açıklandıktan sonra da ortaya “Mal beyanı yapıldı mı?” sorusunun çıkacağını ifade etti.

“MAL BEYANI YAPILMAMASI SUÇTUR”

Özersay, yasada mal beyanı açıklanmadığı takdirde 3 aydan 1 seneye kadar hapis cezasına çarptırılabileceklerine dair açık madde olduğunu da dile getirerek “Bunun açıklanmaması bir suçtur” dedi.

(Kıbrıs Postası)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu