ÇevreKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Başbakan ‘Haberim yok’ derse istifa etmeli

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Gazeteci Ali Baturay’ın televizyon programında konuk olarak, ülkeyle ilgili güncel konuları değerlendirdi.

İNGİLTERE’YE AŞILI GİRİŞ KONUSU ÇÖZÜMLENEMİYOR… Özersay, aşıların kabul edilmeme nedeninin KKTC’nin tanınmıyor olmasından kaynaklanmadığını vurgulayarak, ülke bazında ‘yüksek risk’ altında olan ülkelerden yani Türkiye üzerinden İngiltere’ye gidecek olanların o güzergâhta durması nedeniyle geçerli aşıyı yaptırmaları halinde yine karantinaya gireceklerini belirtti.

BİR BAŞBAKAN TÜM BAKANLIKLARDAN SORUMLUDUR ‘HABERİM YOK’ DİYEMEZ… HP Genel Başkanı Özersay, Başbakan Ersan Saner’in %30’luk elektrik zammı ile ilgili yapmış olduğu açıklamasını eleştirerek, ‘Acizlik’ tutumu sergilediğini kaydetti ve şunları dile getirdi: “Başbakanın ‘Ben zammı basından öğrendim’ demesi tamamen acizliktir. O cümlenin devamı gelmeliydi.”

ALINAN AKARYAKITTA BAŞKA DÜMENLER DÖNDÜĞÜ BARİZ… Teknecik Santrali’nden çıkan kara dumanın insanları zehirlediğine dikkat çeken Özersay, “Şu an çok bariz alınan akaryakıt ile ilgili başka dümenler dönüyor. Arıklı’nın yaptıkları şaibeleri artırıyor. Hükümetin getirdiği noktada elektrik kesintileri yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Gazeteci Ali Baturay’ın televizyon programında konuk olarak, ülkeyle ilgili güncel konuları değerlendirdi.

İngiltere’de yaşanan aşı sıkıntısına değinen Özersay, sadece belli başlı aşıların kabul edildiğini ve Güney Kıbrıs üzerinden gidilecek dahi olsa, adı geçen aşılardan olmadıkça yine kabul etmeyeceğini ifade etti.

Özersay, bunun nedeninin KKTC’nin tanınmıyor olmasından kaynaklanmadığını vurgulayarak, ülke bazında ‘yüksek risk’ altında olan ülkelerden yani Türkiye üzerinden İngiltere’ye gidecek olanların o güzergâhta durması nedeniyle geçerli aşıyı yaptırmaları halinde yine karantinaya gireceklerini belirtti.

Bu sorunun kısa sürede çözülecekmiş gibi görmediğini söyleyen Özersay, bekleme sürecinin olmadığını ve bu probleme önümüzdeki günlerde pratik bir çözüm üretilmesi gerektiğini kaydetti.

Özersay, Güney Kıbrıs’ın inisiyatif kullanarak, Kuzey’de aşı olan kişilerin belgeleriyle Güney’e gidip bunu ibraz etmeleri durumunda AB’nin ‘SafePass’ uygulamasına dahil edilebilmelerinin sağlanabileceğini söyledi.

Bugün Cumhurbaşkanlığı bağlamında ülke gündemindeki açıklamalara bakıldığında gündemdeki tartışmaların hiçbirinin mevcut problemi çözmediğini vurgulayan Özersay, önceliğin vatandaşın sorunları olmadığını gözlemlediğini aktardı.

HÜKÜMET YÖNETEMİYOR, DEVLET İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR

Özersay, devletin itibarsızlaştırılması, kurumların itibarsızlaştırılmasının toplum nezdinde bu kurumlara karşı ‘Buna gerek yok’ dedirtme noktasına getirttiğini ve bu eylemlerin devleti itibarsızlaştırdığını vurguladı.

Hükümetin ülkeyi kötü yönetmesinin KKTC devletini de itibarsızlaştırdığına değinen Özersay, insanların kötü muameleye maruz bırakılmalarının aidiyet duygusunu da derinden zedelediğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Vatandaş düzgün hizmet alabilse, kötü muamelelere, kötü hükümetlerle maruz kalmak zorunda olmasa asla böyle bir düşünceye girmez. Dünyaya bakıldığında devlette kötü bir yönetim olduğunda insanlar ‘Devlet batsın’ demez. Bizde bunun ayrımı henüz oturmadı, o yüzden bu kötü yönetim sadece devleti değil aidiyet damarlarını da yıpratıyor. Bizim kimlik meselemiz devlet ile henüz örtüşemedi. Hükümetin kötü yönetmesi devlete de büyük zarar veriyor.”

BİR BAŞBAKAN TÜM BAKANLIKLARDAN SORUMLUDUR ‘HABERİM YOK’ DİYEMEZ!

HP Genel Başkanı Özersay, Başbakan Ersan Saner’in %30’luk elektrik zammı ile ilgili yapmış olduğu açıklamasını eleştirerek, ‘Acizlik’ tutumu sergilediğini kaydetti ve şunları dile getirdi:

“Başbakanın ‘Ben zammı basından öğrendim’ demesi tamamen acizliktir. O cümlenin devamı gelmeliydi. Ya istifa ediyorum demeliydi, ya da ilgili bakanı görevden almalıydı ki o zaman da hükümet düşecekti. ‘Yönetim kurulu başkanını görevden alıyorum’ da demiyor, çünkü kendi partisinden. Bu durum düpedüz itibarsız bir görüntü ortaya seriyor.”

Özersay, elektrik zammı konusunun sadece Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın hatası olmadığını söyleyerek, tüm bakanlıklardan esas sorumlu kişinin Başbakan olduğunu ve Bakanlar Kurulu’nda tüm bakanlıkların bağlantılarının birbirleriyle ilintili olduğundan bahsetti.

“ALINAN AKARYAKITTA BAŞKA DÜMENLER DÖNDÜĞÜ BARİZ”

“Bakanların birbirine yaptıkları yazılı açıklamalar, hükümetin koordinasyonsuz oluşunu kayıt altına aldı” diyen Özersay, ‘İdari Basiretsizlik’ yüzünden elektrik trafolarının bakım ve onarımının zamanında yapılmadığını ve zamanında memleketin elektrik ihtiyacı karşılanabilsin diye AKSA’dan daha fazla elektrik alındığını vurguladı.

Özersay, KIB-TEK’in borcunun bu nedenle büyüdüğünü ve şu anda %30’luk bir zamdan bahsedilen noktaya gelindiğini belirterek, “Başka şeylerle uğraşılmasa ve tamiratlar yapılsaydı bugün bunlar yaşanmazdı” dedi.

Öte yandan, Teknecik Santrali’nden çıkan kara dumanın insanları zehirlediğine dikkat çeken Özersay, santralden çıkan dumanlardan kükürdün havada asılı kaldığını ve insan sağlığını çok ciddi anlamda tehdit ettiğini üzülerek söyledi.

İhale konusuna da değinen Özersay, “Şu an çok bariz alınan akaryakıt ile ilgili başka dümenler dönüyor. Arıklı’nın yaptıkları şaibeleri artırıyor. Hükümetin getirdiği noktada elektrik kesintileri yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu