GenelKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Beceriksizliğin ve samimiyetsizliğin göstergesi

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ‘Deprem ve Diğer Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasası’nda yapılan değişiklik ile ilgili açıklama yaptı.

‘Gayrimeşru hükümet’in, ‘Deprem ve Diğer Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasası’ ile haftalarca ülkenin gündeminin gereksiz yere meşgul ettiğini söyleyen Kudret Özersay, “Maaşından bağış olarak kesinti yapılmasını isteyenler yazı verecekmiş, maaş sahibinin istediği süre kadar, istediği miktarda kesinti yapılacakmış. Bunun için yasa yapmaya ne gerek var?” ifadelerini kullandı.

Özersay, ‘Deprem ve Diğer Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasası’ ile deprem nedeniyle binlerce insanın gönüllük ruhuyla destek verdiği kampanyaları zedelediğini ve maaş kesintisine ve paraya indirgeyen gayrimeşru hükümetin, kendisinin bile anlamadığı bir yasa tasarısıyla haftalarca bu ülkenin gündemini gereksiz yere meşgul ettiğini ve yasayı değiştirerek, komiteden geçirdiğini yazdı.

Özersay’ın paylaşımı şöyle:

“Neymiş efendim? Maaşından bağış olarak kesinti yapılmasını isteyenler yazı verecekmiş, maaş sahibinin istediği süre kadar, istediği miktarda kesinti yapılacakmış. Bunun için yasa yapmaya ne gerek var?

Dileyen herkes bu yasa olmadan da belirlenen banka hesaplarına bu bağışı zaten yapabilir, dilediği süre için ve dilediği miktarda. E o zaman bu yasaya, ama daha da önemlisi size ne gerek var? Şimdi bu çakma hükümet sırf “bir şey yaptık işte” diyebilmek ve şapkayı yere vurmamak için, Meclis’te kalmayı tercih eden muhalefet de “meclis bir işe yarıyor” diyebilmek için gereksiz olduğu aşikar olan bu yasayı oybirliği ile geçirirse şaşırır mıyız? Hayır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu