KıbrısManşet

Özersay canlı yayında eleştirdi

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, BRT’de katıldığı Basın Odası’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Müzakere süreci ve doğal gaz konusunda Cumhurbaşkanı’nı eleştiren Özersay, “Akıncı, Kıbrıs Türk halkını müzakere masasına hapsedecek bir siyasi çizgi takip etmektedir. Cumhurbaşkanı’nın proaktif politika izlemesi gerekmektedir. Şartları halkının lehine çevirmek için mücadele etmelidir. Sayın Akıncı’nın bunu yaptığını düşünmüyorum” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı sert bir dille eleştirerek “Sayın Akıncı Kıbrıs Türkü’nü müzakere masasına hapsedecek bir siyasi çizgi seyretmektedir” dedi.

BRT yayınlanan Basın Odası programına konuk olan Özersay, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Doğu Akdeniz konusunda proaktif bir siyaset izlemediğini ifade ederek “Türkiye ile ilişkilerde kavga etmeden dik duruş gerekir” dedi.

Kudret Özeray’ın konuşması şöyle:

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Kıbrıs müzakerelerine odaklanarak artık federasyon denemesinin son deneme olduğunu, başarısızlığın aşikar olmasına rağmen, süreç tükendi demesine rağmen federasyon demeye devam etti. Bu kendi siyasi terciyi. Sayın Akıncı Kıbrıs Türkü’nü müzakere masasına hapsedecek bir siyasi çizgi seyretmektedir.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, doğalgaz konusunda bir öneride bulunmuştur. Bu konuyu yakından takip etmemiştir.

Ben göreve gelir gelmez ilk ziyaretimi Roma’ya yaptım. Roma’da gündemimi Doğu Akdeniz’di.

Cumhurbaşkanı inisiyatif almak zorundadır. ‘Öneri verdim kabul etmedi bitti’ olmaz. Türkiye ile ilişkilerde kavga etmeden dik duruş gerekir.

Cumhurbaşkanının toplumu birleştiren bir misyonu olması gerek. Seçimi kazanmak için toplumu bölen bir siyaset izlenirse, seçimde bunun belki bir yararı olur ancak seçimi kazanınca birleştirmek çok zor olur.

Bize birleştiren bir lider gerek. Ben bunu yapabileceğime inanıyorum. Ben elimden geldiğince ayrıştırıcı siyasete müsaade etmeyeceğim.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu