KıbrısManşetSiyaset

Özersay: Devlet hem kendisi hem kurumları bypass ediliyor

Kudret Özersay, "Maraş’la ilgili tüm yetki ve görevlendirme Dışişleri Bakanlığı’nda olmasına rağmen devletin kurumları yok sayılarak Kapalı Maraş’la ilgili bir adım atılmıştır. Eğer Cumhurbaşkanı’nın dahi Maraş’taki gelişmelerden haberi yoksa devletin kendisi bypass ediliyor" dedi

GIYNIK ÖZEL

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın Halkın Partisi adına konuşma talebine muhalefet tarafından tepki gösterildi. “Sayın Saner hükümet adına burada konuşabiliyorsa sanırım ben de konuşabilirim. Bakan olarak olmasa bile sanırım en azından vekil olarak konuşabilirim” diyen Özersay, “Ortada bir bakanlar kurulu yok ve bakanlar herhangi bir yönetsel boşluk olmaması için şu an halen görevde” dedi.

“ZARURET YALAMA OLMAMALI”

Yapılan yanlışlardan dolayı hükümet içerisinde bir boşluk oluştuğuna dikkat çeken Özersay, “Daha önce zarurete dayalı olarak Anayasa’da böyle bir madde yer almamasına rağmen Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin istisnai bir erteleme kararı alınmıştı. Bu zaruret olayına ilişkin bir düzenleme talebinin olması için istisnai durum gerektiğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Eğer bu zarurete sürekli başvurursak zarureti yalama haline getiririz. İmkansızlık durumunun ortaya çıkmasında sizin bir sorumluluğunuz varsa zarureti kullanamazsanız. Başka hiçbir yol yoksa zarurete başvurabilirsiniz. 2018’de de bütçe gecikmişti. Bütçenin gecikmeli olarak yeni kurulacak hükümet tarafından onaylanıp Meclis’e sunulması çok daha doğrudur. Biz de bu konuda hemfikiriz” şeklinde konuştu.

“DEVLETİN KENDİSİ BYPASS EDİLİYOR”

“Kapalı Maraş’la ilgili olarak hükümet ortağının yok sayılması nedeniyle bu hükümet sona ermiştir. Hükümet’in olmadığı bir dönemde Kapalı Maraş’la ilgili yanlış başlayan şeyin yanlış devam ediyor olması sıkıntılı bir durumdur” diyen Kudret Özersay, Maraş’la ilgili tüm yetki ve görevlendirme Dışişleri Bakanlığı’nda olmasına rağmen devletin kurumları yok sayılarak Kapalı Maraş’la ilgili bir adım atılmıştır. Eğer Cumhurbaşkanı’nın dahi Maraş’taki gelişmelerden haberi yoksa devletin kendisi bypass ediliyor. Bizim düşündüğümüz Kapalı Maraş projesi bu değildi. Olay başka bir şeye evriliyor. Atılan adımlar ve yapılan açıklamaların yakışıksız olduğunu söyleyebilirim. Bakanlık görevim devam etmeseydi daha farklı şeyler de söylerdim ama devletin varlığına zarar vermek istemiyorum” şeklinde konuşarak, Türkiye ile sağlıklı bir zeminde olmayan ilişkilerin bir an önce sağlıklı bir zemine oturtulması gerektiğini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu