KıbrısManşetToplum

Özersay: “Hükümet işi keşmekeşe çevirdi”

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, ülkenin bir kaos içerisinde olduğuna dikkat çekerek, "Belediye seçimi bu kaosu temizlemez." dedi

HP Genel Başkanı Özersay, Güngör çöplüğünde çıkan yangına dikkat çekerek, Lefke çöplüğünden ders çıkarılmadığını kaydetti.

“SAĞLIKLI BİR SEÇİM ORTAMI YOK”

Belediye seçimine işaret eden Özersay, “Sağlıklı bir belediye seçimi yapılamayacak. Çünkü, sağlıklı bir seçim ortamı yok… Hükümet işi keşmekeşe çevirdi. Seçimin hangi yasaya göre yapılacağı belli değil. Aralık’ta seçim yapılacak ama hangi yasaya göre seçime gidiyoruz? Kaç belediyeyle gidiyoruz? Hiçbiri belli değil…” ifadelerini kullandı.

“Bütün belirsizlikler içerisinde biri çıkıp ‘ben adayım’ diyecek, yetkin ya da finansal gücün var mı belli değil” diyen Özersay, “Bu anlamda gerçekten çok sıkıntılı bir belediye seçimi süreci yaşayacağız” diye konuştu.

“BİZİ ÇOK BÜYÜK SIKINTILAR BEKLİYOR”

Bu ortamda belediye seçimlerinin demokratik olmayacağının altını çizen Özersay, “Bu kaosu belediye seçimleri temizlemez…” dedi, erken seçim vurgusu yaptı.

Halkın pek çok şeye inancı kalmadığını da dile getiren Özersay, erken seçim ile halkın iradesinin sandığına yansıyacağını ve makul bir belediye seçiminin yapılabileceğini kaydetti.

Özersay, ‘Belediyeler Reformu’ hakkında kimsenin bilgi sahibi olmadığını aktararak, “Bizi çok büyük sıkıntılar bekliyor…” şeklinde konuştu.

Hükümetin bozulmasını beklemediğini de belirten Özersay, rant paylaşımı olduğu sürece gittiği kadar gideceğini ifade etti.

“BİR PAZARLIK GİBİ GÖRÜNÜYOR”

HP Genel Başkanı Özersay, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın hava yolu şirketinin kurulmasının tüzük aşamasında olduğunu ancak Bakanlar Kurulu’ndan geçirilemediğini söylemesine işaret etti, “Burada bir pazarlık oyunu oynandığı düşüncesindeyim… Herkes hemfikir görünüyorsa, sorun nerededir? Bir pazarlık gibi görünüyor…” dedi.

Kaynak: Kıbrıs Postası

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu