KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Özersay: Hükümet olarak sağlık krizini yönetemiyorsunuz

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, dün ve geçtiğimiz gün Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve Bakanlar Kurulu arasında yaşanan krizi değerlendirerek hükümeti sert bir dille eleştirdi

GIYNIK ÖZEL

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleştirdiği konuşmada, aşılama sürecine ilişkin plan ve programsız durumlar yaşandığını savunarak eleştirilerde bulundu. Özersay ayrıca dün ve geçtiğimiz gün Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve Bakanlar Kurulu arasında yaşanan krizi değerlendirerek hükümeti sert bir dille eleştirdi.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“AŞILAMADA DA MI KIYAK?”

“Bu krizin yönetilmesiyle ilgili ciddi bir zafiyet söz konusudur. Muhalefet olarak bir şey tarif etmemize gerek yok çünkü her şey aleni biçimde ortada. Hükümet olarak sizin bu sağlık krizini yönetemediğiniz ve ortada bir sorun olduğu herkes tarafından görünüyor. Teşvik olsun diye Cumhurbaşkanları, Sağlık Bakanları tüm ülkelerde aşılanıyor bu gayet doğal ama ardından gördüğümüz görüntüler, gerek bakanlar, gerek özel kalem müdürleri gerekse şoförlerin sosyal medyada dolaşan aşı fotoğrafları ortada bir aşı programı olmadığını gösteriyor. Aşılamada da mı bu ülkede kıyak yapılıyor?”

“ORTADA GÜVENSİZLİK DURUMU VAR”

“Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu bir yanda, Bakanlar Kurulu diğer yanda, Sağlık Bakanlığı her ikisinin ortasında, alınıp da alınamayan kararlar, alınır gibi yapılan karlar ortada bir kaos yaşanıyor. Kamuoyuna doğru bir bilgilendirme yapılmadığı için ortada bir güvensizlik durumu var. Dünyadaki en doğru kararları bile alsanız doğru bilgilendirme yapılmazsa kamuoyu bu kararlara sahip çıkmaz ve bu kararlar uygulanamaz. Ya kararları düzgün açıklayabilecek biri açıklasın ya da yazılı olarak açıklayın. Kamuoyuna doğru bilgi veremiyor konumdasınız.”

“GECE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ NASIL BİR MANTIĞI VAR”

“Bizim hükümette olduğumuz dönemde gece sokağa çıkma yasağının bir mantığı vardı. Özellikle Karpaz bölgelerinde ortaya çıkan vakalar nedeniyle o bölgedeki komşuluk gidiş gelişlerini engellemekti. Şu an böyle bir durum mu var? Şu an çıkan vakalarla ilgili böyle bir durum mu var? Biz muhalefet olarak bu krizi yönetemediğiniz için mutlu değiliz.”

“MAAŞLARI ÖDEMEK İÇİN Mİ HAYAT PAHALILIĞINI DONDURDUNUZ”

“Hayat pahalılığını 3 ay süreyle dondurarak 100 milyon TL’lik kaynak yaratacağınızı ve bu kaynağın da reel sektörü desteklemek için kullanacağınızı söylediniz. Kısa bir süre önce yaptığınız açıklamada ise Maliye’nin maaşları ödemek için 100 milyon TL’lik bir açık olduğunu açıkladınız. Maaşları ödemek içinse bu aldığınız karar çıkın ve bunu samimiyetle açıklayın. Reel sektörü 100 milyon TL ile nasıl destekleyeceğinizi çıkın ve bize açıklayın.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu