GenelKıbrısManşet

Özersay: Hükümetin en belirgin özelliği anlaşılamaması

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Gıynık Web TV'de 'Melis Günel ile Gün Sonu' programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Gıynık Web TV’de ‘Melis Günel ile Gün Sonu’ programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

“Toplumun menfaatini değil kendi menfaatlerini düşünüyorlar” diyerek hükümete eleştirilerde bulunan Özersay , Halkın Partisi’nin hükümette olduğu dönemleri şuan ki hükümet ile karşılaştırdı. Özersay, “Bizim dönemimizde kimse eylem yapmadı” diyerek ülkenin şuan içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek “Biz kendimizden tasarruf etmeye başladık ve bu tasarrufu Covid ile mücadele fonuna aktardık. Halkın Partisi olarak bizden yüzde 40 kesseler dahi sesimizi çıkarmayacaktık ancak hükümet kendinden başlamadı. Kesintilerin özel sektör için kullanılacağı söylendi ancak Meclis’te tekrar sorduğumuzda ‘Nereye lazım olursa oraya aktaracağız’ denildi bu cevaba ben güvenmiyorsam halk nasıl güvensin?” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMET TASARRUFA KENDİSİNDEN BAŞLAMADI”

Hükümetin kendisinden tasarruf yapmadığının altını çizen Özersay, hükümetteki kavgalarının bitmediğini ve ülkede yaşanılanlardan dolayı da hükümete karşı halkın güveninin olmadığını aktardı. Sağlık açısından da ipin ucunun kaçmaya başladığını ve kendi hükümet dönemlerinde bulaşın nereden kaynaklı olduğunu bildiklerini ifade eden Özersay, “Şuan kaynak bilinmiyor, sağlıkta da ipin ucu kaçmaya başladı” dedi.

“HÜKÜMETİN EN BELİRGİN ÖZELLİĞİ ANLAŞILAMAMASI”

Bu hükümetin en belirgin özelliği Bakanlar Kurulu sonrası alınan kararların açıklandığında anlaşılamamasıydı” diyen Özersay,  kararların şuan anlaşılmasının sebebini Bakanlar Kurulu’nun bittikten sonra ara verilip alınan kararların yazılı olarak verilmesi ve yazılı kararların okunmasından kaynaklı olduğunu aktardı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu