KıbrısManşet

Özersay: Hükümetin kendi ortakları arasında anlaşma yok; Meclis açılmazsa şaşırmayın!

Meclis Genel Kurulu tatile girmeden önce yaşanılan krizin tekrar yaşanıp yaşanmayacağı akıllarda soru işareti olurken Milletvekili Bertan Zaroğlu’nun Meclis Genel Kurulu’nun nisabına destek vermeyeceği yönündeki açıklamalarına yönelik olarak konuşan Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, hükümet ortaklarının kendi içindeki yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti.

Gündem Kıbrıs’ta Cüneyt Oruç’un sorularını yanıtlayan Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, hükümet ortaklarını kendi içinde yaşamış oldukları koordinasyonsuz nedeni ile Meclis Genel Kurulu’nun açılması gerekn 1 Ekim tarihinde açılmamasının şaşırtıcı bir durum olmadığını ifade ederek, “Meclis’i kapatamayan bir hükümetin Meclis’i açamaması ne siz şaşırın ne de biz” şeklinde konuşarak hükümeti eleştirdi.

 

Hükümetin Meclis Genel Kurulu içinde yaşamış olduğu başarısızlıklara değinen Özersay, “Bu başarısızlıklarda hükümet ne Meclis’i açabildi, ne çalıştırabildi, ne Meclis Başkanı’nı zamanında seçebildi, ne de kendi getirdiği yasaları Meclis’ten geçirebildi. Bu hükümet bugün değil baştan beri Meclis Genel Kurulu’nda ve hatta siyasette koordinasyonsuzluk ve istikrarsızlığın semboli haline geldi. Hükümetin ortaklarının arasında dahi bir anlaşma yok. Meclisi kapatamayan bir hükümetin meclisi açamaması ne siz şaşırın ne de biz” dedi

“BU HÜKÜMET PARTİ İÇİ SEÇİM HÜKÜMETİDİR”

Hükümetin seçim hükümeti olmadığının sadece parti içi seçim hükümeti olduğuna aktaran Özersay, “Hükümet demeye bin şahit isteyen bu hükümet adını seçim hükümeti koydu ama aslında her bir koalisyon ortağının parti içi seçim hükümetidir bu hükümet. Memleketin seçimi için değil her bir koalisyon ortağı partinin seçimi için kurulmuş bir koalisyon hükümeti” ifadelerine yer vererek Yeniden Doğuş Partisi içinde yaşanılan krizi işaret etti. Özersay, “Yeniden Doğuş Partisi’nin karpuz gibi ikiye ayrılması ve içinden yeni bir parti çıkması örneğinde gördüğümüzdeki gibi parti içi yarışın ve  parti seçimin hükümeti durumuna düşmüştür” dedi.

“HÜKÜMETİN KENDİ ORTAKLARI İÇİNDE KOORDİNASYON YOK”

Hükümetin ortakları arasında yaşadığı uyumsuzluk ve kooardinasyonsuzluğa dikkat çeken Özersay devlet kurumlarının birbirine düşüldüğüne işaret ederek, “Açıklamalara baktığımızda Enerji ve Ekonomi Bakanı MİK’i dava edeceğiniz söylüyor, MİK kimdir? Maliye Bakanlığı. Kaldı ki daha önce elektrik borcunu ödemezsen elektriğini keserim demişti buna karşılık olarak Maliye Bakanlığı’na sert bir açıklama ile Elektrik Kurumu’na karşılık vermişti. Devletin kurumlarının birbirine düştüğünü kimse gizleyemez” ifadelerine yer verdi.

Yakın tarihte PCR testlerinin aşılı kişilere ücretli olacağı kararına Sağlık Bakanlığı’nın ‘ben yurtdışındaydım alınan karardan haberim yok kabul etmiyorum’ açıklamalarını anımsatan Özersay, “Sağlık Bakanlığı ile Bakanlar Kurulu birbirine girmişti. Maliye Bankalığı ve Sağlık Bakanlığı ve hatta Sağlık Bakanı yurtta olmadığı sürece boyunca Milli Eğitim Bakanı’na vermiş olduğu vekalet sonucu bu kararın kabul edilmesinden kaynaklı olarak Sağlık Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı birbirine girmedi mi?” sorusunu yönelterek hükümet ortakları arasındaki yaşanılan koordinasyon eksikliğini gözler önüne serdi.

 

“SEN HÜKÜMET DEĞİLSİN BEN HÜKÜMETİM DİYEREK MECLİS’İ AÇAMAYIZ”

Meclis Genel Kurulu’nda geçmesi beklenen muharecat affının Halkın Partisi sayesinde komisyondan geçtiğine dikkat çeken Özersay, Genel Kurulu bu hükümet, hükümet olsun açsın da Halkın Partisi komisyonda bu af için nasıl evet dediyse yine kabul edilmesi için evet diyecek ama eğer hükümet Meclis’i dahi açamazsa, ‘Tamam kardeşim sen hükümet değilsin ben hükûmetim’ diyerek biz Meclis’i açamayız” ifadelerine yer verdi ve hükümetin görevlerine yerine getirdiği sürece halkın menfaatine olacak yasaların yürürlüğe geçmesine sağlayacaklarının altını çizdi.

“Eğer bu sözde hükümet hükümet olmadığını kabul ederse öncelikle olarak ne zaman seçime gideceğimiz, seçime hangi ilde gidileceği konuda anlaşırız ve geçmesi gereken yaslar ve bütçe geçer. Bu memleketin önünü açacak şekilde de seçime gidilir. Halkın Partisi bu sorumluluktan kaçmaz bunun da herkesin bilmesini isterim” ifadelerine yer veren Özersay, hükümetin hem koltuklarda oturması hem de devletin kaynaklarını kullanırken yapması gerekenleri yapmadığı konusunda eleştirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu