KıbrısManşetSiyaset

Özersay: Hükümetin vekillerine seslenmek istiyorum. Aynaya bakıyor musunuz arkadaşlar?

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda başta Ulusal Birlik Partisi Milletvekilleri olmak üzere, hükümet partileri YDP ve DP'ye yönelik çok sert eleştirilerde bulundu

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda başta Ulusal Birlik Partisi Milletvekilleri olmak üzere, hükümet partileri YDP ve DP’ye yönelik çok sert eleştirilerde bulundu.

“Hükümetin vekillerine seslenmek istiyorum. Aynaya bakıyor musunuz arkadaşlar? Ortada bir devlet ve devlet itibarı kalmadı. Meclis’in itibarı da, siyasetin itibarı da yerlerde. Siyasete yeni girmiş arkadaşlar da dâhil olmak üzere bu yaşananlar sizin içinize siniyorsa, bunları kabul ediyorsanız bizim artık diyecek bir şeyimiz yoktur” diyen Özersay,’ın açıklamalarının tamamı şu şekilde:

“UBP’NİN İÇ SORUNLARI NEDENİYLE ÜLKE İSTİKRARSIZLIK YAŞIYOR”

“Ulusal Birlik Partisi’nin kendi iç sorunları nedeniyle Aralık 2020’den beridir bir kaos yaşıyoruz. Herkes şu anda UBP’nin 2020’den bugüne kendi içinde yaşadığı bu istikrarsızlık, bu dövünme, bu kaynama nedeniyle memleketin altüst olduğunu görmektedir. Kimi bakan yapacağınız, kimi başkan seçeceğiniz, kime görev vereceğiniz sizin bileceğiniz iştir ama UBP’nin kendi içindeki istikrarsızlık devlete ve kurumlarına yansıyor. Bunu yapmaya hakkınız yoktur. Geldiğimiz noktada dışarda ve burada herkes yeni bir başkan belirlemeksizin mevcut başkanın kenara çekilmesiyle kendi içinizde bir başbakan seçip onun hükümeti kurma görevini alacağı ve aynı UBP-DP-YDP hükümetinin yeniden kurulacağını konuşuyor. Bu konuşulan gerçek olacak ve yine bir türbülans yaşanacak. 3 ay sonra yine aynı noktaya geleceğiz. Bugün değilse 3 ay sonra seçim noktasına geleceğiz. Cumhurbaşkanı Sayın Tatar’ın bu noktaya gelinmesinde de ciddi sorumluluğu var. En başta bir bakanın görevden alınmasını işleme koyamaması ve hükümetin istifa noktasına getirilmesi, şimdi de demokratik teamüllere aykırı şekilde parti başkanı ve cumhurbaşkanı dururken, hükümeti kurma görevini bir milletvekiline vermesi ve bunu kamuoyuna açık şekilde dile getirerek, UBP’ye bir isim belirleyin, ben belirlemeyim ve bana bildirin demesi hangi yasada var. Bu yaklaşım, kötü adam olmayım diye, o mantıkla ayakta kalan devlete ait tüm kırıntıları da yerle bir ediyorlar.

“SN. SUCUOĞLU GİTSİN DİYE BUNLARI YAPTINIZ”

YDP Genel Başkanı buradadır. YDP ve DP bu hükümetin bozulma noktasında hiçbir biçimde kamuoyunda samimi bir açıklamada bulunmamıştır. Çıkın dışarıya ve konuşun Sn. Sucuoğlu’nun UBP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevinden gitmesi için bu adımları attığınızı açıklayın. Bunun başka bir izahı olamaz.

“BUNLARI HAZ

Eğer çıkıp da hükümeti kurma görevi genel başkan haricinde partinizden başka bir isme verilirse bunu hazmedecek misiniz? Özellikle hükümet vekillerine bu çağrıyı yapmak istiyorum. Eğer siz seçim sırasında iradeyi size emanet eden seçmene yönelik olarak bir sorumluluk hissediyorsanız. Eğer illaki hükümette olmanız gerektiğine inanıyorsanız o zaman başbakanlık konusunda çok ısrarcı olmadan CTP ile masaya oturun ve geniş tabanlı bir hükümet kurun. Eğer memleketi düşünüyorsanız bunu yapın. Eğer hükümette olma konusunda bir ısrarınız yoksa o zaman hükümette yer almayın fakat hükümete dışardan destek verin ve kendi içinizdeki sorunları çözün. Bu ülkede istikrarsızlık sizin içinizde yaşadığınız sorunlardan kaynaklanıyor. Bu memleket ve bu devlete bunu yapma hakkınız yoktur.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu