KıbrısManşetToplum

Özersay: “İki yanlış bir doğru etmez, bunu siz de çok iyi biliyorsunuz”

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak münhalsiz alımlara işaret etti

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak münhalsiz alımlara işaret etti. İşe alınanların bir kısmına kendileri ve yakınlarına UBP dışında bir partiye üye ise parti üyeliklerinden istifa etme ve bunu kanıtlama şartı konulduğunu iddia eden Özersay, “Bu eşik aşıldıkça, insan olmaya dair bu değerler erozyona uğradıkça farkında olmasak da kendi benliğimizi başkalarına tutsak ediyoruz, kendi kendimize olan saygımızı da yitiriyoruz” dedi.
Sınavsız münhalsiz başkasının hakkını gasp ederek işe alımların başka boyutları da var. Bu insanların bir kısmına kendileri ve aynı soyadını taşıyan yakınları UBP dışında bir partiye üye ise parti üyeliklerinden istifa etme ve bunu kanıtlama şartı koyuyorlar. Bu istihdamlarla birlikte işe alınan bazı gençlerin aynı soyadını taşıyan kimi yakınları bizi arayıp partimizden istifa etmek zorunda bırakıldıklarını söylüyorlar, bir kısmı kabul etmiyor bir kısmı kabul ediyor; İşe alınan bazı gençlere de kendilerinin ve bazı yakınlarının UBP’ye üye olmasının şart olduğunu söylüyorlar. İster ekonomik şartlar, ister genel ihtiyaç olsun fark etmez, insanın ihtiyacı dahi olsa yapmayacağı şeyler vardır ve olmalıdır.
Bu eşik aşıldıkça, insan olmaya dair bu değerler erozyona uğradıkça farkında olmasak da kendi benliğimizi başkalarına tutsak ediyoruz, kendi kendimize olan saygımızı da yitiriyoruz. Başka yanlış ve haksızlıkları gösterip “başkası da yaptıydı” diyerek vicdanınızı rahatlatıyorsunuzdur muhtemelen ama iki yanlış bir doğru etmez, bunu siz de çok iyi biliyorsunuz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu